Soofa, banca alimentata cu energie solara

Как зарядить смартфон с помощью скамейки?

Soofa este o banca alimentata solar care ofera energie electrica gratuita in aer liber, tuturor dispozitivelor mobile. „Mobilierul urban inteligent” este dezvoltat de catre Changing Environments, un laborator MIT Media.

Acest „mobilier urban inteligent” este conceput pentru a-i ajuta pe oamenii din mediul urban sa-si incarce dispozitivele in timp ce se afla in aer liber. Mai mult decat atat, computerul integrat serveste drept centru de colectare de date urbane bazate pe locatie, cum ar fi calitatea aerului si nivelul de zgomot, scrie Energy Harvesting Journal.

Creatorii din spatele Soofa sunt trei femei care impartasesc aceeasi viziune: incurajarea oamenilor sa iasa in aer liber, intr-un oras mai inteligent si mai durabil’. „Vrem sa conectam oamenii in orasul lor, folosindu-ne de tehnologii inteligente,” spune Nan Zhao, co -fondator al Changing Environments si doctorand la MIT Media Lab.

Как зарядить смартфон с помощью скамейки?

Echipa a instalat primele zeci de banci in si in jurul orasului Boston, Statele Unite ale Americii. Bancile vor oferi locuitorilor orasului energie solara pentru a-si incarca dispozitivele electronice in parcuri, la locuri de joaca si pe terenurile de sport. Aceste prime unitati sunt finantate de catre Cisco, care impartaseste interesul echipei in extinderea miscarii „Internet peste tot”, in oras.

„Cu ajutorul Soofas, oamenii se pot bucura de aer liber in timp ce citesc stiri, impartasesc videoclipuri sau isi verifica e-mail-ul, fara teama de a ramane fara putere,” puncteaza Jutta Friedrichs, co-fondator si designer al dispozitivului.

Dupa Boston, echipa planuieste sa extinda reteaua Soofas, cu scopul de a construi o infrastructura de energie inteligenta, care colecteaza date urbane si informeaza cetatenii cu privire la mediu. „Soofa este primul pas spre un mobilier urban inteligent. Posibilitatile de a pregati orasul pentru generatia mobila sunt infinite si asteptata de mult timp sa fie implementate,” afirma Sandra Richter, co-fondator si CEO la Changing Environments.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente