Japonia isi transforma terenurile de golf abandonate in centrale fotovoltaice

0
889

В Японии заброшенные поля для гольфа переделывают в солнечные фермы

Pentru ca se confrunta cu prea multe terenuri de golf abandonate, Japonia a inceput sa le umple cu panouri solare fotovoltaice.

In anii 1980, Japonia avea terenuri de golf imense. Golful era un mare trend in tara, iar oamenii erau dispusi sa cheltuiasca milioane de dolari pentru a deveni membri ai cluburilor.

Acum, ca industria e in declin si numarul practicantilor acestui sport a scazut cu 40 de procente din anii 1990, terenurile de golf abandonate incep sa devina o problema, scrie solar-magazine.com.

Solutia? Ei bine, datorita strategiei energetice post-Fukushima din Japonia – care solicita acum dublarea cantitatii de energie din surse regenerabile pana in 2030 –, Kyocera si partenerii sai au anuntat ca au inceput constructia unei centrale fotovoltaice de 23 megawati, la un teren de golf vechi din zona Kyoto.

Proiectul, programat sa fie operational din septembrie 2017, va avea centrale fotovoltaice care vor genera, anual, peste 26.000 Mwh, sau suficienta electricitate pentru a alimenta aproximativ 8.100 de gospodarii medii.

Iar asta nu e tot. Compania multinationala planuieste un proiect mai mare in zona Kagoshima, pe un teren unde se practica golful acum 30 de ani, dar a fost in cele din urma abandonat.

Parcul fotovoltaic de aici va genera aproape 100.000 Mwh, echivalentul alimentarii a 30.500 de gospodarii.

Aparent, Kyocera nu este singura firma cu aceasta idee, concurenta sa, compania Pacifico Energy din Tokyo, urmeaza sa construiasca o centrala solara de 42 MW pe un teren de golf vechi in Okayama.

Mai mult, ideea construirii acestor parcuri solare pe terenurile de golf abandonate nu a ramas doar in Japonia. Proiecte similare sunt deja in curs in Statele Unite, inclusiv New York si Minnesota.

В Японии заброшенные поля для гольфа переделывают в солнечные фермы

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.