Pinul combate bolile respiratorii

Datorita substantelor active pe care le contine, pinul este eficient mai ales in afectiuni respiratorii, renale si in reumatism, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.frunze de pin

Mugurii acestui arbore vindecator contin rasini, ulei eteric, principii amare, flavonoizi, vitamina C, iar frunzele sale, sub forma de ace, sunt bogate in pinosolvina, un compus cu proprietati bactericide si tuberculostatice.

Infuzia din muguri de pin este un bun dezinfectant pentru aparatul respirator, fiind indicata in tratarea bronsitelor cronice si a laringitelor.

Un studiu recent a demonstrat ca aceasta infuzie are efecte antispastice, antimicrobiene si fluidifica secretiile bronsice.

De asemenea, acest remediu calmeaza durerile reumatice si este un bun diuretic, inlesnind buna functionare a rinichilor.

Deoarece mugurii de pin contin o cantitate importanta de vitamina C, infuzia din muguri este indicata si pentru stimularea sistemului imunitar.

Mod de administrare

Infuzia din muguri de pin se prepara dintr-o lingurita de muguri zdrobiti care se infuzeaza intr-o cana de 250 ml cu apa clocotita, timp de 15 minute.

Acest remediu este recomandat in tuberculoza, deoarece are calitati antiinflamatoare si descongestionante.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *