Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia si spanacul

Loboda, cunoscuta si sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemtesc de munte, este folosita, inca din antichitate, pentru deosebitele proprietati detoxifiante si antioxidante. Planta contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Loboda are cantitati semnificative de vitamina K si de doua ori mai multa vitamina…

Citește mai departe

Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Mierea de rapi?? protejeaz? rinichii, pancreasul ?i oasele

Mierea de rapita protejeaza rinichii, pancreasul si oasele

Rapita salbatica este apreciata ca fiind una dintre cele mai eficiente plante oleaginoase din lume. Planta contine cele mai importante substante active ce mentin organismul nostru in forma: proteine, hidrati de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, celuloza, glucide, grasimi, mucilagii, vitamine (A, B1,B2, C), niacin si beta-caroten. De aceea, nutritionistii o recomanda pentru uz intern,…

Citește mai departe
Porumbul salveaz? inima

Porumbul salveaza inima

Cunoscut si sub denumirea de cucuruz, papusoi sau grinisor, porumbul este un remediu naturist bogat in numeroase substante hranitoare, saruri si vitamine (A, B, C, E si K). Consumat fiert sau copt, este un adevarat deliciu, iar matasea si pulberea obtinuta din aceasta trateaza si vindeca numeroase afectiuni cardiace, renale si limfatice. Aceste remedii naturiste…

Citește mai departe

Rostopasca, planta care lupta cu hepatita si cancerul

Rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Ea se utilizeaza cu rezultate excelente in tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, diskineziei biliare, tusei spastice. Aceasta planta este, inainte de toate, un stimulent al…

Citește mai departe
Cimbri?orul, aliatul s?n?t??ii

Beneficiile ceaiului de cimbrisor: “Antibioticul saracului” la indemana oricui!

Datorita largii raspandiri in flora spontana, aromatul cimbrisor poarta si numele de “antibioticul saracului” pentru efectul sau puternic in tratarea unor boli suparatoare. Planta, des intalnita pe pajisti, are o istorie lunga in medicina populara, fiind folosita in tratarea unor afectiuni pulmonare si intestinale, ale ficatului sau ale sistemului nervos. Afla ce boli trateaza miraculosul…

Citește mai departe

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe
Florile de soc, benefice pentru s?n?tate: cur??? sângele de toxine ?i trateaz? alergiile

Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile

Stiai ca florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat? Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. • Florile de soc au ac­tiune sudorifica, diuretica, anti-inflamatoare si…

Citește mai departe
Corinadrul, condiment ?i medicament

Corinadrul, condiment si medicament

Coriandrul, planta aromatica asemanatoare patrunjelului, cu gust dulce-amarui si numeroase proprietati medicinale, este utilizat de mii de ani in scopuri terapeutice. Din aceasta planta sunt folosite atat frunzele proaspete, cat si semintele, avand un continut ridicat de siliciu, acid linoleic, taninuri si vitamina C. Actioneaza ca un puternic tonfiant pentru intregul organism si poate trata…

Citește mai departe

Korodi cere continuarea lucrarilor de punere in siguranta a iazului de decantare de la Balan

Ministrul Mediului, Attila Korodi, solicita continuarea lucrarilor de punere in siguranta a iazului de decantare de la Balan, „cel mai periculos punct din judetul Harghita”, intrucat daca acesta s-ar surpa ar acoperi cu steril o treime din comuna Sandominic, unde locuiesc 3.000 de oameni. Ministrul Attila Korodi a inspectat, vineri, iazul de decantare din Balan…

Citește mai departe

Centrul natura:Arctium lappa (Brusturele)

Brusturele este o planta surprinzatoare pentru obisnuitii terapiilor naturale. Ne-am astepta sa fie o planta folosita traditional de bunicii si strabunicii nostri. El este descris in literatura contemporana ca un „purificator” al sangelui, care „curata ficatul si rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduuale. Totusi, se pare ca folosirea Brusturelui drept curatitor al…

Citește mai departe

Sunatoarea, cel mai eficient antidepresiv natural

Sunatoarea este intanlita in zona de campie si cea subalpina si este folosita, in cantitati industriale, in prepararea medicamentelor pentru tratarea si prevenirea a numeroase afectiuni. Ceaiul de sunatoare este foarte cunoscut datorita capacitatii sale de a actiona ca antidepresiv. Dar, aceasta planta, infuzata sau folosita pentru uz extern, are numeroase alte beneficii. Este cunoscuta…

Citește mai departe

Ce boli vindeca urzicile

Primavara este momentul ideal pentru a urma o cura de urzici. Cu multiple proprietati terapeutice, urzicile constituie o sursa de vitamine si minerale care ne ajuta sa ne refacem dupa anotimpul rece si sa prevenim anemia. Bogate in substante bioactive, precum fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu, urzicile contin si vitaminele A, K, PP, dar…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ce beneficii aduc asupra sanatatii noastre legumele verzi

Primavara, pietele arata ca niste farmacii bio, de care noi ar trebui sa profitam. Cele mai benefice legume, necesare organismului nostrum sunt- Ceapa verde si usturoiul verde- Au minunate calitati curative, efecte anti-cancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine. Erau folosite inca din antichitate pentru tratarea starilor de melancolie. Sunt bune diuretice…

Citește mai departe
Iedera este remediu eficient contra febrei sau pentru a domoli st?rile de sufocare ?i astm

Iedera este remediu eficient contra febrei sau pentru a domoli starile de sufocare si astm

Planta cataratoare, iedera era considerata inca din antichitate, ca avand efecte tamaduitoare. Virtutile ei medicale, aveau mare trecere printre daci. Respectand retetele farmacistului Bobaru, puteti invata cum sa transformati iedera intr-un medicament preparat acasa. Iedera este o planta ornamentala, dar si un remediu natural cunoscut de mii de ani ca leac pentru numeroase boli, de…

Citește mai departe

Condimente care te feresc de boli

Condimentele si ierburile aromatice aduc un plus de savoare preparatelor culinare. In plus, ele au proprietati terapeutice deosebite si combat afectiuni cu care ne confruntam frecvent. Dafinul combate raguseala Infectiile respiratorii, starile febrile, raguseala si infectiile buco-faringiene pot fi tratate cu supa de pasare care contine frunze de dafin (doua frunze la o portie). De…

Citește mai departe