Porumbul salveaza inima

Porumbul salveaz? inima
Porumbul salveaza inima
Porumbul salveaza inima

Cunoscut si sub denumirea de cucuruz, papusoi sau grinisor, porumbul este un remediu naturist bogat in numeroase substante hranitoare, saruri si vitamine (A, B, C, E si K). Consumat fiert sau copt, este un adevarat deliciu, iar matasea si pulberea obtinuta din aceasta trateaza si vindeca numeroase afectiuni cardiace, renale si limfatice. Aceste remedii naturiste ni le-a daruit monahul Cosma de la Manastirea Cozia.

Scade riscul aritmiilor si al stopului cardiac
Porumbul fiert sau copt pe jar este o sursa sigura de betacriptoxantina, un carotenoid care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani. Pe langa antioxidantii care protejeaza inima si plamanii, consumul de porumb scade considerabil riscul aparitiei celulelor canceroase la nivelul cailor respiratorii. Anumiti compusi din aceasta cereala preparata incurajeaza celulele din ficat sa produca mult mai rapid acele proteine de care au nevoie anumite organe (in special glandele). Prin urmare, un consum constant de porumb ajuta organismul sa beneficieze imediat de proteinele si de hormonii necesari. Atunci cand este fiert sau copt, porumbul pierde doar o parte infima dintre substantele importante pentru sanatate, dupa tratamentul termic, cercetari recente dovedind ca prin fierbere apar izomeri ai acidului folic, care au efecte benefice asupra vaselor de sange, putand actiona ca factor de crestere a elasticitatii acestora. Astfel, se realizeaza o mai buna oxigenare si hranire a intregului organism si scade riscul de aparitie a aritmiilor si a stopului cardiac. Dupa o cura de 14 zile cu porumb fiert sau copt se poate remarca atenuarea starilor de greata, a durerilor de cap, a starilor de oboseala sau chiar a insomniilor. S-a constatat ca o asemenea cura poate avea ca efect si o usoara crestere la nivelul ramificatiilor capilare din inima si creier, ceea ce conduce la cresterea rezistentei la efort fizic si psihic, scazand in acelasi timp riscul de infarct miocardic sau cerebral.

Pulberea ajuta la indepartarea limfei din organism
Din matasea uscata a porumbului se obtine o pulbere cu proprietati terapeutice deosebite, fiind diuretic, drenor limfatic, antineoplazic, antiinflamator si antiseptic urinar, antispastic reno-urinar, hipoglicemiant. Aceasta pulbere, care este un produs complet natural, nu mai contine practic deloc apa sau alcool, nici celuloza si este asimilata aproape instantaneu de organism, ducand la eliminarea rapida a limfei si acumularea unei cantitati importante de magneziu, ceea ce duce la un echilibru perfect al organismului. Pulberea se obtine prin simpla macinare a unei maini cu matase uscata de porumb cu ajutorul rasnitei de cafea. Se depoziteaza intr-un recipient de culoare inchisa si se pastreaza intr-un loc racoros si bine aerisit. Tratamentul cu pulbere de porumb se face pe parcursul a zece zile, administrandu-se trei lingurite rase pe zi, inainte de masa, si poate fi reluat de patru ori pe an.

Matasea de porumb elimina calculii renali
Daca boabele de porumb si-au dovedit eficienta in numeroase afectiuni, matasea acestuia este un remediu naturist, care ajuta la solutionarea afectiunilor renale. Are actiune diuretica si totodata capacitatea de a reduce formarea pietrelor la rinichi sau de a le elimina pe cele existente. Ceaiul din matase de porumb (trei-patru cani pe zi) trateaza cistita (boala caracterizata prin inflamarea vezicii urinare in urma unei infectii), fiind un remediu naturist antimicrobian, antibacterian, hipoglicemiant si cu proprietati hipotensive. Se fierbe un litru de apa de izvor pana cand da in clocot, dupa care se adauga o mana cu matase de porumb, proaspata sau uscata. Infuzia se acopera timp de cinci-zece minute, dupa care se bea ca atare sau indulcita cu miere. Acest ceai nu are efecte secundare, motiv pentru care se poate bea chiar si trei luni consecutiv, apoi se face o pauza de 30 de zile, si tratamentul poate fi repetat. In cazul litiazei renale, aceasta infuzie poate fi bauta timp de sase luni, pana la eliminarea completa a calculilor si nisipului format la nivelul rinichilor.

• 150 g porumb acopera aproximativ 25% din cantitatea necesara de vitamina B1 a organismului

Cel dulce impiedica aparitia cancerului pulmonar

Datorita continutului de betacriptoxantina (o substanta benefica pentru organism, care se aseamana cu betacarotenul), consumul de porumb dulce previne aparitia si inmultirea celulelor canceroase. Practic, atunci cand mananci un stiulete de porumb fiert, corpul transforma betacriptoxantina in vitamina A. Cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca toate acele alimente care au un continut bogat de betacriptoxantina, cum este si cazul porumbului dulce, impiedica aparitia cancerului pulmonar. Totodata, aceasta substanta ajuta si la cresterea rezistentei organismului in fata infectiilor, precum si la intarirea oaselor afectate de osteoporoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *