Frasinul, eficient in combaterea celulitei

0
1464
Frasinul, eficient în combaterea celulitei
Frasinul, eficient în combaterea celulitei
Frasinul, eficient in combaterea celulitei
Frasinul, eficient in combaterea celulitei

Frasinul este un copac care poate atinge inaltimea de 35 de metri si de la care, in scop terapeutic, se folosesc frunzele uscate si scoarta.

Datorita capacitatii sale de a scadea febra, frasinul este numit chinina Europei. Frunzele acestui copac contin iridoide, tanini, flavonoide, cumarine, manitol, acizi organici, vitamina C si saruri de potasiu. Frasinul are proprietati sudorifice, antiinflamatorii, diuretice, depurative, cicatrizante, coleretice, colagoge, laxative, antireumatice, febrifuge si astringente.

Mugurii de frasin trateaza bolile de ficat si de rinichi, in timp ce semintele au proprietati afrodisiace, fiind folosite in caz de sterilitate masculina. Infuzia din frunze de frasin este indicata in afectiuni precum guta, edeme, celulita, detoxifiere, retentie de apa, dureri articulare, dischinezii biliare, colecistite, gripa, dismenoree, acnee si plagi greu vindecabile. De asemenea, aceasta infuzie, pe langa faptul ca are capacitatea de a scadea febra, poate calma durerile de stomac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.