Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe

Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Sănătate: Efectele roşiilor asupra pielii

Sanatate: Efectele rosiilor asupra pielii

Rosiile au o importanta deosebita pentru protectia pielii, mai ales impotriva soarelui puternic din timpul verii. Rosiile au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, vitaminizante si mineralizante, reprezentand o sursa importanta de vitaminele B, C si PP, de antioxidanti, licopen, calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor si acizi organici. Ele au efect benefic asupra pielii, pe care o tonifica…

Citește mai departe
Prunele - beneficii uimitoare pentru organism

Prunele – beneficii uimitoare pentru organism

Datorita continutului bogat in minerale, vitamine si compusi organici vegetali, prunele reprezinta o importanta sursa naturala de sanatate. Aceste fructe sunt recomandate in tratarea mai multor afectiuni, precum guta, ateroscleroza, hepatita, diabetul, intoxicatiile alimentare, reumatismul si starile toxice cauzate de poluare. Datorita potasiului si a unor acizi organici care fluidizeaza sangele, prunele au un efect…

Citește mai departe

Mierea, cel mai falsificat aliment

Producator – procesator – consumator. Acesta este cel mai simplu traseu prin care produsele agroalimentare ajung pe masa consumatorului. In realitate, traseul este mult mai complicat, ceea ce duce de multe ori la falsificarea alimentelor, astfel incat consumatorul nu mai plateste doar costurile de producere, procesare si ambalare, ci, uneori, si „stiinta inglobata” in falsificarea…

Citește mai departe
Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

Citește mai departe