Mierea de rapita protejeaza rinichii, pancreasul si oasele

0
367
Mierea de rapi?? protejeaz? rinichii, pancreasul ?i oasele
Mierea de rapiţă protejează rinichii, pancreasul şi oasele
Mierea de rapita protejeaza rinichii, pancreasul si oasele
Mierea de rapita protejeaza rinichii, pancreasul si oasele

Rapita salbatica este apreciata ca fiind una dintre cele mai eficiente plante oleaginoase din lume. Planta contine cele mai importante substante active ce mentin organismul nostru in forma: proteine, hidrati de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, celuloza, glucide, grasimi, mucilagii, vitamine (A, B1,B2, C), niacin si beta-caroten. De aceea, nutritionistii o recomanda pentru uz intern, sub forma de infuzie si decoct, dar si pentru uz extern, indeosebi sub forma de comprese cu infuzie de planta.

Protejeaza rincihii, splina si pancreasul

Florile de rapita atrag in perioada de inflorire roiuri de albine care culeg cantitati foarte mari de polen si de nectar. Acest sortiment de miere naturala, care se cristalizeaza foarte repede, datorita continutului mare de apa din compozitie (circa 18 %), este apreciat de nutritionisti ca fiind un leac dovedit pentru diferite boli: de ficat, de splina si de pancreas. In acelasi timp, consumul de miere de rapita contribuie la refacerea si la pastrarea elasticitatii peretilor vasculari.

Recomandata in tratamentul osteoporozei

Uleiul din compozitia plantei contine Q3 si este benefic pentru oase. De aceea, aceasta miere este recomandata si in tratamentul osteoporozei.

Terapeutii europeni sustin ca mierea de rapita are un gust foarte placut, nu este prea dulce , ca si alte doua sortimente apreciate de consumatori, precum mierea de tei si mierea poliflora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.