Apreciat in arta culinara mediteraneeana, sparanghelul este o planta legumicola cu certe valente terapeutice.sparanghel

Datorita substantelor active din compozitie: vitaminele B1, C si betacaroten, minerale precum fosforul, magneziul si seleniul, sparanghelul are un excelent efect depurativ. Datorita calitatilor depurative, ceaiul de sparanghel poate fi folosit in curele de detoxifiere.

Remediile fitoterapeutice din sparanghel sunt eficiente in combaterea afectiunilor renale, stimuland activitatea rinichilor. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda aceasta planta si in afectiunile hepatice. De asemenea, ceaiul de sparanghel are efecte benefice in tratarea cistitei si constipatiei.

Mod de administrare

Se consuma sub forma de infuzie, care se prepara astfel: se pun trei lingurite de sparanghel deshidratat in 250 ml de apa, la foc potrivit. Cand ajunge la punctul de fierbere, ceaiul trebuie strecurat. Se consuma cate o cana dupa fiecare masa principala, timp de 10 zile. Dupa o pauza de patru saptamani, tratamentul se poate repeta.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here