Ouale de la gaini stresate primesc aprobare de la dusmanul lor

0
352
Gheorghe Mencinicopschi: despre Organismele Modificate Genetic (OMG), putin inainte de a fi prea tarziu

Gheorghe Mencinicopschi spune mai nou ca ouale provenite de la gainile crescute in baterii sunt bune pentru consum, dupa ce saptamani in sir a sustinut contrariulGheorghe Mencinicopschi

Consiliului Stiintific al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, din care face parte inclusiv profesorul universitar dr.Gheorghe Mencinicopschi, s-a intrunit ieri pentru a dezbate problema oualor comercializate in Romania. Toti membrii Consiliului au decis in unanimitate ca ouale vandute pe piata romaneasca, indiferent de modul in care au fost crescute gainile, nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea omului.

Concluzia s-a bazat pe inexistenta unor dovezi stiintifice care sa demonstreze prezenta hormonilor stresului in oua sau a faptului ca ouale provenite de la gaini crescute in custi sunt „toxice”.

Concluziile Consiliului infirma ceea ce Gheorghe Mencinicopschi spunea de curand ca ouale provenite de la „gainile stresate” ne pot imbolnavi. „Hormonii stresului produsi de gainile crescute in baterii nu dispar la gatit si noi, oamenii, ii ingeram fara sa constientizam ca stresul gainii devine stresul nostru”, declara recent Gheorghe Mencinicopschi in cadrul unei conferinte pe tema oualor de pe piata romaneasca.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.