Un stramos al tigrului ar putea fi responsabil de transmiterea virusului HIV la om

Se pare ca tigrul, care a trait in urma cu zeci de milioane de ani, ar fi muscat o maimuta, ceea ce a dus, in final, la perpetuarea virusului la om.tigru

Cele mai vechi radacini ale virusului care provoaca SIDA au fost depistate la o specie de tigru, care a trait in urma cu zeci de milioane de ani in urma, spun ultimele studii. Se pare ca virusul a preluat o parte din materialul genetic al tigrului, iar o ramasita din aceasta felina a ramas prezenta pana astazi in structura virusului. Se pare ca acea specie de tigru ar fi muscat o maimuta, ceea ce a dus la perpetuarea virusului la om, intr-un final.

Cercetatorii spun ca noile descoperiri nu vor conduce la un tratament impotriva SIDA, insa ofera informatii importante cu privire la modul in care actioneaza virusul.

„In primul rand trebuie sa intelegem pas cu pas cum actioneaza virusul, pentru ca apoi sa putem crea un antidot care sa fie eficient”, a explicat Presedintele Departamentului de Biochimie si Biofizica de la Universitatii din Rochester, Robert Bambara, potrivit news.health.com

Descoperirile au fost facute in timp ce cercetatorii incercau sa realizeze cum HIV, virusul care provoaca SIDA, distruge celulele si le foloseste pentru a se dezvolta. Ei au descoperit ca elementul generator al acestui virus este o gena care ar putea sa provina de la un stramos al tigrului. Acum cercetatorii spera sa gaseasca o similitudine intre virusul uman si cel identificat la maimute.

„Trebuie sa se stie ca aceste noi descoperiri nu vor avea efecte directe si imediate pentru persoanele infectate cu HIV. Insa arata ca, in ani de studii si analize, ar putea fi creat un antidot impotriva acestui virus”, a mai adaugat Directorul Diviziei de Genetica de la Institutul de Medicina Generala, Matthew E. Portnoy.

Studiul a fost publicat pe 6 decembrie, in jurnalul online Natura Structurala si Biologia Moleculara.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *