Alimentele modificate genetic distrug rinichii, ficatul, pancreasul ori aparatul genital

Aveti grija ce puneti in farfurie. Alimentele care contin organisme modificate genetic distrug rinichii, ficatul, pancreasul ori aparatul genital. Pot duce la impotenta. Si problema e ca de multe ori nici nu putem sti daca un produs pe care il cumparam contine sau nu transgenice. Iar deocamdata nu se poate face prea mult, atita timp cit interesele finanicare au sutinere la cel mai inalt nivel al statului.alimente modificate genetic

Cercetarile facute pe anumite soiuri de porumb si soia modificate genetic arata rezultate groaznice. Consumul lor modifica ficatul, pancreasul ori rinichii. Sunt atinse si organele reproducatoare.

Oficial, in Romania, porumbul modificat genetic este folosit doar pentru hranirea animalelor si pasarilor.

Mincam oua si carne, bem lapte fara sa stim cu ce sunt hranite animalele si pasarile de la care provin.

Dupa ce Comisia Europeana a aprobat cultivarea porumbului american MON 810, Romania s-a grabit sa dea si ea aviz favorabil. Exista in tara cam trei mii trei sute de hectare de teren cu porumb modificat genetic. Cultivatoriispun ca porumbul lor devine furaj. Nu spun ca vintul si albinele pot contamina culturile traditionale, ecologice, cu polenul modificat genetic.

Comisia pentru Securitate Biologica sustine ca riscul asupra mediului si asupra organismului uman prin cultivarea porumbului MON810 este “neglijabil”.

Germania, Franta, Ungaria, Polonia, Grecia si Italia au interzis deja cultivarea de organisme modificate genetic. Bulgaria a impus conditii atit de stricte pentru cultivatori incit nici in tara vecina nu se va mai cultiva porumbul Monsanto 810. In fruntea listei celor mai mari consumatori de organisme modificate genetic se afla Statele Unite cu 63 de milioane de hectare, Argentina cu 19 milioane de hectare, Brazilia cu 16 milioane si Spania cu aproximativ un milion si jumatate de hectare.

In Romania, cultivatorii porumbului modificat genetic fac jocul celui mai mare producator mondial de hibrizi, care a reusit sa-si aserveasca politicieni, functionari, membri ai Academiei si biochimisti.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente