Skittles, bomboanele care streseaza pancreasul

0
1084

Culorile vii ale bomboanelor Skittles sunt obtinute din coloranti chimici de sinteza, care au la baza azotul. Organismul are de suferit, mai ales in cazul copiilor, care vor deveni mai agitati si mai putin concentrati la ceea ce se intampla in jurul lor. bomboane skittles

Bomboanele Skittles fruits sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida.

Acestea provin din sase surse: zahar, sirop de glucoza, dextrina, maltodextrina si amidon modificat. Pancreasul endocrin este cel care are cel mai mult de suferit din aceasta cauza.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca functia pancreatica va fi epuizata, pentru ca se va produce o cantitate mai mare de insulina, intr-un timp foarte scurt.

Pe langa cantitatea mare de zaharuri rafinate, produsul analizat contine si coloranti chimici de sinteza care au o serie de efecte adverse.

Carminul, E120, poate provoca alergii, rinite, astm, eruptii cutanate, fiind incriminat si in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Indigotina duce la aparitia starilor de voma si greata, poate provoca tumori cerebrale si hipertensiune. La fel de peri-culos este si E133, albastru brilliant FCF, care are ca efect sindromul ADHD, bronhoconstrictia si destructii cromozomiale. E100 si E171 nu au efecte adverse asupra organismului, iar E160e nu a fost studiat suficient, astfel incat consumul lui nu este recomandat pana cand nu se obtin rezultate concludente.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca bomboanele Skittles nu sunt recomandate copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supra-pon-de-ralilor, obezilor, diabeticilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice si renale, alergici-lor si astmaticilor, celor cu probleme dermatolo-gice, suferinzilor de cancer si boli neurodege-ne-rative, celor cu sindrom ADHD, persoanelor cu probleme la nivelul tractusului intestinal.

ETICHETA
Skittles fruits. Zahar, sirop de glucoza, concentrat de suc de fructe (0,6%) (coacaze negre, la-ma-ie, portocala, capsuni, lamai), grasime ve-ge-tala, acidifiant acid citric E330, dextrina, mal-to-de-tri-na, arome, amidon modificat (unul dintre E1404/ E1410/ E1412/ E1413/ E1414/ E1420/ E1422/ E1440/ E1442/ E1450), coloranti (E100 – curcumi-na, E120 – carmin, E132 – indigotina, E133 – albastru brilliant FCF, E160e – beta-apo-carotenal, E171 – dioxid de titan), corector de aciditate citrat de sodiu E331, agent de glazurare ceara de carnauba E903, ulei vegetal, emulsificator E475 es-te-rii poliglicerici ai acizilor grasi. Informatii nu-tri-tionale: continut energetic 1694 kj/403 kcal, proteine 0 g, carbohidrati 90,5 g, grasimi 4,2 g.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.