Substanta care te protejeaza de cancer. Cum functioneaza

Substanta care te protejeaza de cancer. Cum functioneaza
Substanta care te protejeaza de cancer. Cum functioneaza
Licopenul este substanta care te protejeaza de cancer, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura. Acest antioxidant fereste corpul de efectul negativ al radicalilor liberi, care sunt in stransa legatura cuaparitia cancerelor, titreaza Lyla.

Radicalii liberi sunt, de fapt, molecule cu un electron in minus, ceea ce le face instabile. Ele se stabilizeaza atunci cand iau electroni de la celulele sanatoase, ceea ce imbolnaveste celulele sanatoase si astfel acestea devin mai vulnerabile in fata afectiunilor.

Tocmai de aceea o actiune puternica a radicalilor liberi face ca celule din organism sa fie mult mai vulnerabile in fata afectiunilor de tipul cancerelor.

Substanta care te protejeaza de cancer. Cum functioneaza. Licopenul are rolul de a neutraliza efectul radicalilor liberi datorita faptului ca creeaza o legatura intre ei si astfel ii stabilizeaza. Acest lucru face ca radicalii liberi sa se mai lipseasca de celulele sanatoase ale corpului, sansele ca acestea sa devina slabe in fata cancerelor scazand astfel.

Substanta care te protejeaza de cancer. Unde se gaseste. Licopenul este, de fapt, substanta care coloreaza fructele si legumele in rosu. Se gaseste in rosii, pepene rosu, papaya sau grepfrut. Cercetatorii au descoperit de exemplu ca persoanele care beau regulat suc de rosii prezinta un risc mult mai mic de a face cancer de plamani de stomac sau de prostata.

Se pare totodata ca aceasta substanta poate preveni cancerul la san sau cel de pancreas si esofag. Cea mai buna sursa de licopen insa o reprezinta rosiile. Studii au aratat ca barbatii care consuma 10 portii de rosii pe saptamana au cu 18% mai putine sanse de a face cancer de prostata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *