Sucurile care te scap? de boli

Sucurile care te scapa de boli

Gustoase, racoroase dar si foarte sanatoase. Sucurile din fructe pot preveni aparitia unor afectiuni. Totodata, pot fi folosite si in tratarea unor probleme de sanatate. Sucul de portocale, benefic pentru inima Stiai ca daca bei doua pahare de suc de portocale in fiecare zi esti mai putin predispus la hipertensiu­nea arteriala? Este concluzia unui studiu…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Fructele si legumele, “riscul pesticidelor” – 12 varietati prezinta un nivel inalt de contaminare

Este cunoscut faptul ca fructele si legumele sant sanatoase pentru organism. Tratarea lor cu substante chimice in mod special cu pesticide reprezinta un factor daunator. Echipa de cercetatori de la Environmental Working Group (EWG) din SUA condusa de Sonya Lunder, a efectuat o analiza de laborator in urma careia a publicat o lista cu 12…

Citește mai departe

4 beneficii ale pepenelui rosu

Pepenele rosu este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate. Are antioxidanti, vitamine si este o sursa excelenta de hidratare. ArticlesBase a facut un top 4 al beneficiilor pepenelui rosu: 1. Licopen. Licopenul este un antioxidant ce poate fi gasit in majoritatea fructelor rosii, el reduce riscul cancerului de prostata si ale afectiunilor cardiace. 2….

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Biocombustibil din pepene rosu

Cercetatorii americani au descoperit ca pepenele rosu reprezinta o sursa de zahar ce poate fi distilat in alcool, pentru ca ulterior sa poata fi folosit pentru alimentarea masinilor sau a utilajelor agricole, scrie cotidianul britanic „The Telegraph”. Oamenii de stiinta spun ca ipoteza utilizarii acestui fruct pentru producerea de biocombustibil este cu atat mai fezabila…

Citește mai departe