Cercetatorii americani au descoperit ca pepenele rosu reprezinta o sursa de zahar ce poate fi distilat in alcool, pentru ca ulterior sa poata fi folosit pentru alimentarea masinilor sau a utilajelor agricole, scrie cotidianul britanic „The Telegraph”.
Oamenii de stiinta spun ca ipoteza utilizarii acestui fruct pentru producerea de biocombustibil este cu atat mai fezabila cu cat, numai in Statele Unite ale Americii, in fiecare an peste 360.000 de tone de pepene sunt respinse de de la vanzare pentru ca sunt sub standardele pietei.
Potrivit oamenilor de stiinta, din aceasta cantitate de resturi de fructe s-ar putea obtine aproximativ noua milioane de litri de biocombustibil.
Calculele incluse in studiul realizat de cercetatorii din cadrul Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite au avut in vedere numai cantitatea de pepene rosu ce nu ajunge pe piata din cauza imperfectiunilor.
Anual, aproape 20% din recoltele de pepene rosu nu sunt comercializate pentru ca nu au forme „perfecte”.
„Am aratat ca sucul acestor fructe este o sursa de zahar ce fermenteaza foarte usor si care ar putea duce la cresterea considerabila a productiei de biocarburanti”, a declarat Wayne Fish, unul dintre autorii studiului.
Sursa: Adevarul