Rosia mov anti-cancer: leguma super-sanatoasa inventata de cercetatorii britanici!

Posibilitatea de a putea cumpara din supermarket rosii purpurii modificate genetic este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Cercetatorii britanici au conceput aceasta „super-leguma” cu pigment intunecat pentru a oferi rosiilor aceleasi beneficii pentru sanatate pe care le au afinele si alte fructe de padure inchise la culoare. Productia pe scara larga…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe

Editia Speciala de Boboteaza a Targului National de produse ecologice, traditionale si naturale

Incepand cu Editia Speciala de Boboteaza a Targului National ECOAGRIS, produsele ecologice, traditionale si naturale se vor putea achizitiona si in timpul saptamanii. Maine, vineri, 4 ianuarie, se deschide in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Editia speciala de Boboteaza a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, ECOAGRIS. Incepand cu aceasta editie, publicul larg…

Citește mai departe

Sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat

Se pare ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat. Cercetatori japonezi de la doua intreprinderi agroalimentare studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be. Ei au prezentat la un congres al Societatii japoneze de nutritie rezultatele celor mai recente cercetari ale lor. Observatiile sunt…

Citește mai departe
Sucul de rosii, bautura ideala pe timpul verii

Sucul de rosii protejeaza organismul de numeroase afectiuni, precum diverse tipuri de cancer

Sucul de rosii protejeaza organismul de numeroase afectiuni, precum diverse tipuri de cancer. Este o sursa importanta de licopen, un antioxidant care reduce riscul de cancer de plamani si stomac. De asemenea, sucul de rosii previne si cancerul de pancreas, colon, esofag, san sau cervical. Se prepara cu ajutorul unui storcator sau a unui blender.

Citește mai departe

Consumul de rosii proaspete scade riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare si cu unele tipuri de cancer

Studiile au corelat consumul de rosii proaspete cu un riscmai scazut de boli cardiovasculare si cu unele tipuri de cancer. Acest efect este pus pe seama unor substantebenefice continute de rosii. Licopenul Este ubstanta care da culoarea specifica rosie, avandefecte antitumorale in cancerul de prostata, pancreas,vezica urinara, cervical etc. Studiile sunt, insa, la inceputsi rolul sau exact nu este sigur. Studiile au aratat calicopenul se comporta ca un antioxidant, explicand rolulsau in protectia impotriva cancerului. Acest compus estefoarte bun si pentru inima, impotriva bolilor cardiovasculare, ajutand si in prevenirea cancerului. Inplus, studiile, desi inca la inceput, au descoperit ca licopenul ar putea contribui si la scaderea niveluluicolesterolului. Care sunt cifrele din rosii? O rosie de marime medie are aproximativ 22 de calorii si 1,5 grame de fibre. Este o sursa importantade potasiu, vitamina C, vitamina A si vitamina E. In plus, rosiile nu contin aproape deloc grasimi, un gram de proteine si aproximativ 4 grame de carbohidrati.

Citește mai departe
Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Oamenii de stiinta confirma efectele benefice ale consumului zilnic a doar doua pahare de suc de rosii asupra bolilor osoase. Ingredientul cheie este licopenul, antioxidant cunoscut in prezent pentru efectele sale in diminuarea riscului de cancer de prostata la barbati si pentru rolul sau de protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Osteoporoza afecteaza doar in Marea Britanie aproximativ trei…

Citește mai departe

Lecitina poate fi buna

Un nou studiu asupra utilizarii lecitinei in obtinerea alimentelor pe cale industriala releva ca aceasta nu intensifica doar proprietatile fizico-chimice, dar si profilul nutritional al alimentelor in compozitia carora intra. Noile formule de suc de rosii, dar si de suc de struguri experimentate, in compozitia carora a intrat lecitina, conform constatarilor publicate in Food Research…

Citește mai departe