O pastila cu extract de rosii stopeaza imbatranirea pielii cauzata de razele solare

O pastila cu extract de rosii are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire a pielii, care este de obicei accelerat de actiunea razelor solare, afirma oamenii de stiinta germani, informeaza dailymail.co.uk. Din cauza valurilor de caldura tot mai frecvente, multi oameni au folosit creme antisolare in vara acestui an. Cu toate acestea, cercetatorii afirma…

Citește mai departe

Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe
Sănătate: Efectele roşiilor asupra pielii

Sanatate: Efectele rosiilor asupra pielii

Rosiile au o importanta deosebita pentru protectia pielii, mai ales impotriva soarelui puternic din timpul verii. Rosiile au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, vitaminizante si mineralizante, reprezentand o sursa importanta de vitaminele B, C si PP, de antioxidanti, licopen, calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor si acizi organici. Ele au efect benefic asupra pielii, pe care o tonifica…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Rosiile ecologice sunt bogate in antioxidanti

Nivelul de antioxidanti din tomatele organice este mai mare decat cel din legumele cultivate conventional, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta spanioli. Rosiile, indiferent de provenienta lor, sunt bogate in antioxidanti din categoria polifenolilor, dar oamenii de stiinta de la Universitatea din Barcelona au constatat ca soiurile provenind din agricultura organica prezinta…

Citește mai departe
Tratament ce reduce cu aproape 60% consumul de alcool, aprobat de Agen?ia Europeana pentru Medicamente

Consumul moderat de alcool duce la o viata longeviva

Pilonii unei sanatati exemplare: dieta, exercitii fizice si cocktail de capsuni. Sau poate nu. Dar nu este foarte departe de cum iti imaginezi. „Una dintre concluziile cele mai consistente in domeniul cercetarii nutritionale este ca un consum moderat de alcool poate imbunatati sanatatea si poate conduce la o viata longeviva”, conform profesorului de epidemiologie si…

Citește mai departe

Pepenele verde are rol de antiinflamator si anti-imbatranire

Pepenele verde este bun pentru sanatate datorita antioxidantilor, care ii ofera rol antiinflamator si anti-imbatranire. Continut bogat in antioxidanti – Este o sursa excelenta de vitamina C si o buna sursa de vitamina A, antioxidanti carotenoizi, licopen. Acesti antioxidanti puternici calatoresc prin corp neutralizand radicalii liberi, scrie eva.ro. O sursa buna de licopen – Pepenele…

Citește mai departe
Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Oamenii de stiinta confirma efectele benefice ale consumului zilnic a doar doua pahare de suc de rosii asupra bolilor osoase. Ingredientul cheie este licopenul, antioxidant cunoscut in prezent pentru efectele sale in diminuarea riscului de cancer de prostata la barbati si pentru rolul sau de protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Osteoporoza afecteaza doar in Marea Britanie aproximativ trei…

Citește mai departe

4 beneficii ale pepenelui rosu

Pepenele rosu este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate. Are antioxidanti, vitamine si este o sursa excelenta de hidratare. ArticlesBase a facut un top 4 al beneficiilor pepenelui rosu: 1. Licopen. Licopenul este un antioxidant ce poate fi gasit in majoritatea fructelor rosii, el reduce riscul cancerului de prostata si ale afectiunilor cardiace. 2….

Citește mai departe

„Super-rosia” cu proprietati anticancer

O „super-rosie” creata de cercetatorii italieni poate fi alimentul perfect pentru prevenirea declansarii cancerului la prostata, a declarat, marti, directorul World Foundation of Urology (WFU), informeaza ansa.it. Lansand campania „Saptamana luptei impotriva cancerului la prostata” in Italia, Mauro Dimitri, presedintele WFU, a declarat ca „super-rosia” creata de cercetatorii de la Institutul Biomolecular din cadrul Centrului…

Citește mai departe

Catina te fereste de viroze

Catina este un remediu cu o valoare terapeutica remarcabila.Fructele, a caror culoare variaza de la galben pana la rosu, se folosesc in tratamentul bolilor cauzate mai ales de carentele de vitamine. Cea alba si cea rosie au proprietati similare Ambele soiuri de catina, si cea alba, si cea rosie, sunt tonice generale, combat diferite forme…

Citește mai departe

Lecitina poate fi buna

Un nou studiu asupra utilizarii lecitinei in obtinerea alimentelor pe cale industriala releva ca aceasta nu intensifica doar proprietatile fizico-chimice, dar si profilul nutritional al alimentelor in compozitia carora intra. Noile formule de suc de rosii, dar si de suc de struguri experimentate, in compozitia carora a intrat lecitina, conform constatarilor publicate in Food Research…

Citește mai departe

Pilula pe baza de tomate previne declansarea maladiilor cardiace si a atacurilor cerebrale

Viata a milioane de persoane ar putea fi salvata de acum multumita unei pilule revolutionare pe baza de tomate, creata de cercetatorii britanici de la Universitatea Cambridge, informeaza dailymail.co.uk. Pastila ii ofera organismului toate beneficiile furnizate de dieta mediteraneana si contine o substanta chimica denumita licopen, care este prezenta in coaja tomatelor coapte. Daca este…

Citește mai departe

ANTIOXIDANT

Licopenul, substanta care confera rosiilor culoarea specifica, poate fi la fel de eficient ca si statina in reducerea formarii plagilor in artere, care duc la arteroscleoza, sugereaza un studiu realizat pe iepuri de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Changsha, China

Citește mai departe

UNDA VERDE.

Licopenul (carotenoid extras din tomate) poate fi utilizat in numeroase aplicatii culinare noi, potrivit unei decizii a Autoritatii pentru Siguranta Alimentara (EFSA), care a efectuat o revizuire a ingredientelor care pot proveni de la licopen pe cale sintetica.

Citește mai departe