UNDA VERDE.

Licopenul (carotenoid extras din tomate) poate fi utilizat in numeroase aplicatii culinare noi, potrivit unei decizii a Autoritatii pentru Siguranta Alimentara (EFSA), care a efectuat o revizuire a ingredientelor care pot proveni de la licopen pe cale sintetica. Piata substantei este dominata de un supliment numit lycored, care este cel mai bine cunoscut pentru calitatile benefice pe care le are asupra inimii si a prostatei. Licopenul poate fi utilizat in suplimentele alimentare si bauturile nealcoolice, lactatele, cerealele pentru micului dejun si biscuitii. Licopenul este folosit in industria alimentara din 1997 si este autorizat in UE ca agent de colorare, rosu galben E160 d.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentEtichetele, protejate
Articolul următorEco, o prioritate

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente