Eco, o prioritate

STUDIU – Americanii ramin fideli alimentelor organice
Bioconsumatorii americani nu renunta la alimentele si produsele „verzi”, desi acestea sint tot mai scumpe pe fondul crizei economice, potrivit unui recent studiu de piata al companiei Mambo Sprouts Marketing.

Americanii care au prins gustul mincarii organice nu se lasa descurajati de scumpirea destul de brusca a acesteia. Ei aleg sa economiseasca la alte capitole pentru a avea mai multi bani pentru produse bio: iau haine si alte bunuri de la reduceri, folosesc la maximum cupoanele de cumparaturi si renunta la prinzul sau cina in oras pentru masa la domiciliu, potrivit studiului Mambo Sprouts Marketing, citat de presa de peste Ocean. Singura „concesie” la capitolul bio vizeaza eliminarea legumelor si fructelor de import in favoarea celor de sezon, produse pe plan local, care sint mai ieftine.

Studiul a analizat obiceiurile de cumparare a 1.000 de consumatori de produse naturale si organice, comparind „cosul” bio din luna aprilie 2008 cu cel din urma cu sase luni. Rezultatul: aproximativ noua din zece consumatori au declarat ca la ora actuala achizitioneaza la fel de multe produse bio ca acum sase luni. Ba chiar trei din zece persoane sustin ca acum cumpara chiar mai multa mincare organica si naturala decit in trecut. De asemenea, circa sapte din zece bioconsumatori sint inca dispusi sa dea cu 20% mai mult pe produse obtinute din agricultura ecologica, sustenabila.

TREND. Richard Pirog, director asociat la Centrul Leopold pentru Agricultura Sustenabila din Iowa, crede ca nucleul dur al consumatorilor bio continua sa cumpere alimente sanatoase. Scumpirea alimentelor i-a descumpanit doar pe aceia care achizitionau astfel de produse ocazional, a declarat Pirog, citat de presa americana. Potrivit rezultatelor studiului, cresterea angajamentului consumatorilor americani fata de produsele „verzi” si organice este strins legata de mediatizarea tot mai acerba si de preocuparea tot mai mare pentru sanatate si mediul inconjurator.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente