O “super-rosie” creata de cercetatorii italieni poate fi alimentul perfect pentru prevenirea declansarii cancerului la prostata, a declarat, marti, directorul World Foundation of Urology (WFU), informeaza ansa.it."Super-rosia" cu proprietati anticancer

Lansand campania “Saptamana luptei impotriva cancerului la prostata” in Italia, Mauro Dimitri, presedintele WFU, a declarat ca “super-rosia” creata de cercetatorii de la Institutul Biomolecular din cadrul Centrului National de Cercetare din Napoli ofera o paleta unica de calitati nutritionale.

“Aceasta rosie are caracteristici nutritionale care sunt ideale pentru prevenirea acestei boli”, a declarat Mauro Dimitri. “Are o activitate antioxidanta superioara tuturor hibrizilor de tomate de pe piata, atat in stare proaspata, cat si congelata”.

“Are si un continut mai mare de caroten, licopen si vitamina C, cu proprietati anticancer, decat cel din tomatele portocalii, si aceleasi proprietati antiinflamatorii ca ale tomatei San Marzano”, a adaugat presedintele WFU.

Datorita acestor proprietati, super-rosia italiana reprezinta nu doar un aliment ideal pentru prevenirea cancerului de prostata, ci si pentru reducerea riscului de declansare a mai multor tipuri de maladii, in care stresul oxidativ si radicalii liberi joaca un rol important. Printre aceste boli se numara maladiile vasculare, artrita, maladia Parkinson, osteoporoza, dar si cancerul pulmonar si cancerul stomacal.

Super-rosia italiana nu a necesitat manipulari genetice, ci o incrucisare simpla intre doua soiuri deja existente: San Marzano, renumita pentru gustul dulce si proprietatile ei inflamatorii, si Black Tomato, ale carei fructe au o nuanta inchisa de mov si sunt bogate in antioxidanti.

Numele super-rosiei italiene este Maxantia si, desi se asteapta obtinerea certificatului de inregistrare, cercetatorii italieni au inceput deja sa o cultive in regiunea Campania. Un alt avantaj major al acestei varietati este faptul ca, spre deosebire de toate celelalte fructe si legume, rosia Maxantia isi pierde doar 20% din proprietatile antioxidante atunci cand este fiarta, prajita sau coapta.

Cancerul la prostata este tipul cel mai raspandit de cancer in Italia, cu 37.000 de noi cazuri descoperite in fiecare an si provocand 9.000 de decese pe an.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here