Produsele ecologice, control la nivel national

In perioada 10-14.02.2014  s-a desfasurat o actiune tematica  de control la nivel national cu privire la respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare ecologice . Controlul tematic s-a desfasurat  pe raza judetului  Satu Mare la un numar de 10 operatori economici. Toti  operatorii economici verificati au  inregistrat  abateri ,fiind   verificate  produse alimentare ecologice  in valoare de 5.258,6 lei . Deficiente constatate au fost urmatoarele:…

Citește mai departe

Un bol de cereale si un suc de portocale reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata de zahar

Cu totii stim care sunt pericolele atunci cand consumam multa sare, grasimi si multi carbohidrati, insa oamenii de stiinta avertizeaza si asupra pericolului consumului exagerat de zaharuri. Insa putini dintre noi stiu ca un bol de cereale si un suc de portocale reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata de zahar, scrie The Huffington Post, citat…

Citește mai departe

ANSVSA anunta monitorizarea ingredientelor modificate genetic aflate in alimente

Conform statisticilor, peste 97 la suta dintre organismelor modificate genetic (OMG) utilizate la nivelul UE au destinatia furajarii animalelor in contextul semi-dependentei industriei furajere a Uniunii de importurile de soia si porumb * Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca monitorizeaza prezenta OMG in alimente Potrivit Agentiei Nationale Sanitar Veterinara…

Citește mai departe

Romania, intre primii 15 exportatori mondiali de materii prime ecologice

Romania este lider in sud-estul Europei pe agricultura ecologica, iar la nivel mondial se pozitioneaza intre primii 15 exportatori de materii prime ecologice, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio Romania”, Marian Cioceanu, la un seminar de profil. „Ca performanta suntem in primii 15 exportatori mondiali de materii prime, cu peste 300.000…

Citește mai departe

Romania, lider in sud-estul Europei pe agricultura ecologica

Tara noastra ocupa un loc fruntas in sud-estul Europei pe agricultura ecologica si se pozitioneaza intre primii 15 exportatori mondiali de materii prime ecologice, a anuntat, joi, Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica “Bio Romania”. Sursa foto: Intact Images “Ca performanta suntem in primii 15 exportatori mondiali de materii prime, cu peste 300.000…

Citește mai departe

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG)

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG), peste 97% dintre acestea fiind utilizate in hrana animalelor in contextul semi-dependentei industriei furajere a UE de importurile de soia si porumb, potrivit datelor Eurostat furnizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru…

Citește mai departe

Craciun eco la Constanta

Organizatia Mare Nostrum ii invita pe constanteni pe 10 decembrie la Tomis Mall, pentru a sarbatori un Craciun eco. Astfel de la ora 16.00 la 19.30, la etajul al treilea al mall-ului, evenimentul „Think Green: Craciunul Eco” va promova alternative ecologice de Craciun, care pot fi adoptate cu usurinta de catre oricine doreste sa aiba…

Citește mai departe

Amazon.co.uk isi deschide aprozar online

Ca sa fure din clientela retailerului Tesco, Amazon, cunoscut pentru CD-urile, cartile si jucariile ieftine va incepe sa vanda, in Marea Britanie, inclusiv cafea, ceai, vin, biscuiti si chiar carne si legume. 20.000 de produse diferite, de la scutece la mirodenii si chiar scutece vor fi oferite de celebrul site de shopping. Aceste produse vor…

Citește mai departe

„Tomberonistii Brasovului” sau trista poveste a ursilor care se hranesc la ghenele de gunoi

Primele vizite ale ursilor la tomberoanele cu gunoi din Brasov dateaza de circa doua decenii, de cand in frumosul oras de la poalele Tampei s-a inceput construirea unui cartier de blocuri muncitoresti, amplasat intr-unul din cele mai frumoase locuri de excursii duminicale: Valea Racadaului. Constructii „glorioase” din epoca de aur, in care locuiesc inghesuiti peste…

Citește mai departe

Secretele biscuitilor Daria

Consumatorul care nu cunoaste limba engleza sau care nu este suficient de atent incat sa se uite si pe traducerea ingredientelor in alte limbi straine nu va afla ce mananca de fapt. Producatorul biscuitilor Daria Sandwich a tradus in limba romana doar ce i s-a parut lui mai convenabil. Grasimile vegetale sunt al doilea ingredient…

Citește mai departe

Romanii nu mananca echilibrat

Majoritatea mancarurilor pe care le preferam contin substante nocive pentru organism. Dieta dezechilibrata este unul dintre factorii principali care explica incidenta mare a bolilor cardiovasculare la noi in tara, spun specialistii. Potrivit specialistilor, alimentatia romanilor contine cu preponderenta alimente prea grase, prea sarate si cu prea mult zahar, ceea ce determina aparitia sindromului metabolic, diabetului…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Preparate eco pe masa de Revelion

Carnatii din vanat, palinca de Oas, cozonacul si biscuitii cu scortisoara sunt preferatele romanilor pentru festinul de Anul Nou. Mancarea ecologica constituie o alternativa gustoasa si sana-toasa la produsele traditionale facute din carne de porc. Preparatele ecologice ajung de Sarbatori fie pe mesele celor care vor sa fie in pas cu stilul „verde” de viata,…

Citește mai departe

Peste treizeci si cinci de producatori si artizani la a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI

Peste numai patru zile va incepe la Brasov a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI, editia aniversara, de Craciun. Mai mult de 35 de producatori si artizani vor fi prezenti timp de sase zile in locatia amenajata in curtea Bibliotecii Judetene Brasov. Asociatia ROADELE PAMANTULUI si conviviumul SLOWFOOD BRASOV deschid vineri, 18…

Citește mai departe

Biscuiti hipercalorici

Ikram sunt biscuiti produsi din zahar, ulei vegetal hidrogenat, aditivi alimentari si arome artificiale. Din aceasta cauza au o valoare energetica foarte mare, 504 kcal/100 g. Biscuitii Ulker Ikram sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul…

Citește mai departe

Cocos 0,02%, restul arome

Eticheta biscuitilor Coconitos Rostar ne sugereaza ca acestia au in compozitie o cantitate insemnata de nuca de cocos. Citind ingredientele, ne dam seama ca este numai o pacaleala, gustul fiind dat de arome sintetice, nicidecum de fructul exotic. Biscuitii Coconitos cu cocos sunt un amestec de glucide si grasimi modificate chimic, care ii transforma intr-un…

Citește mai departe

Unde gasim alimente ecologice

La noi, piata produselor ecologice nu este inca formata. In Romania exista aproximativ 10 magazine specializate in vanzarea de produse bio.Romanii care au copii si cei trecuti de tinerete sunt cei mai fideli consumatori de produse organice. Cu o cifra de afaceri de 4,6 miliarde de euro in 2006, Germania este prima piata bio din…

Citește mai departe

Vitamine sintetice si grasimi chimice

Biscuitii crocanti cu susan Saltza au ca ingredient principal faina alba de grau mineralizata si vitaminizata. Aceste calitati ar fi fost foarte utile organismului, daca nu ar fi fost de sinteza si daca, pe langa ele, nu s-ar fi adaugat si grasime vegetala hidrogenata. Grasimea vegetala modificata chimic prin procesul de hidrogenare este folosita intr-o…

Citește mai departe

Salam cu surprize

Salamul de biscuiti cu alune si gust de ciocolata Cleo are o lista de ingrediente din care consumatorul nu poate afla toate detaliile de care are nevoie. Producatorul nu detaliaza care este compozitia biscuitilor si a rahatului. Printre ingredientele acestora se pot numara aditivi alimentari sau grasimi care afecteaza in mod grav sanatatea. Eticheta nu…

Citește mai departe

Romania, singura tara din UE fara subventii pentru agricultura ecologica

Tara noastra este singurul stat din Uniunea Europeana care nu primeste subventii europene pentru sectorul agriculturii ecologice, a declarat, astazi, presedintele Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu, intr-un seminar privind procesarea si comercializarea produselor ecologice, scrie Agerpres. ‘Suntem singura tara din UE care nu are inclusa o sustinere financiara prin Programul National de Dezvoltare Rurala /PNDR/ pentru…

Citește mai departe