Secretele biscuitilor Daria

0
719

Consumatorul care nu cunoaste limba engleza sau care nu este suficient de atent incat sa se uite si pe traducerea ingredientelor in alte limbi straine nu va afla ce mananca de fapt. Producatorul biscuitilor Daria Sandwich a tradus in limba romana doar ce i s-a parut lui mai convenabil.biscuiti Daria

Grasimile vegetale sunt al doilea ingredient ca pondere. Eticheta in engleza ne dezvaluie faptul ca acestea sunt si hidrogenate, ceea ce schimba modul in care acesti biscuiti trebuie priviti din punct de vedere nutritional.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca acest tip de grasimi pot afecta, mai ales in cazul unui consum frecvent, sanatatea ficatului si a inimii, ceea ce va duce la o stare generala proasta. De asemenea, producatorul nu specifica nici ce fel de agenti de afanare a folosit.

Ambele omisiuni incalca legile europene si pe cele romanesti ale etichetarii, impiedicandu-l pe consumator sa ia o decizie corecta cu privire la produsul alimentar pe care urmeaza sa il consume.

CONCLUZII
Din punct de vedere nutritional, produsul analizat este dezechilibrat, avand un exces de lipide si de glucide rafiate, care isi potenteaza reciproc efectele negative asupra sanatatii.

Din aceasta cauza, biscuitii Daria Sandwich au si o valoare energetica ridicata, motiv pentru care nu sunt recomandati persoanelor obeze si supraponderale. De asemenea, in urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de boli renale, hepatice, cardiovasculare si celor care vor sa stie ce mananca. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide.

Ingrediente
Biscuiti Daria Sandwich. Faina de grau, grasimi vegetale (in engleza: hydrogenated vegetable oil), zahar, zahar invertit, sare, amidon, agenti de afanare, lecitina (emulgator E322 lecitina de soia), arome natural identice.
Valoare energetica 410 kcal, proteine 7,3 g, carbohidrati 70,8 g, grasimi 12,8 g.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.