Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara

Datorita continutului sau de minerale, vitamine si grasimi vegetale miezul de nuca previne colesterolul si protejeaza inima. Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului. De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de varsta a treia, celor in convalescenta dupa…

Citește mai departe
Vrei sa ai o inima sanatoasa? Renunta la consumul de carne!

Carnea de care trebuie sa ne ferim

Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional. Excesul de…

Citește mai departe

Colectare ulei uzat

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla atunci cand arunci la chiuveta uleiul alimentar ars? Drumul uleiului aruncat in sistemul de canalizare afecteaza absolut toate elementele pe care le intasneste: provoaca obturari serioase ale tevilor si accelereaza procesul de coroziune. Dupa ce ajunge intr-o apa si chiar daca este epurata apa, uleiul ramane in apa raului…

Citește mai departe

Secretele biscuitilor Daria

Consumatorul care nu cunoaste limba engleza sau care nu este suficient de atent incat sa se uite si pe traducerea ingredientelor in alte limbi straine nu va afla ce mananca de fapt. Producatorul biscuitilor Daria Sandwich a tradus in limba romana doar ce i s-a parut lui mai convenabil. Grasimile vegetale sunt al doilea ingredient…

Citește mai departe

Ulei la pret de unt

Produsul Cremunt fabricat de Lactofood insala consumatorul, facandu-l sa creada ca va manca unt, cand de fapt va intinde pe paine mult ulei solidificat, amestecat cu un pic de unt. Chiar si comerciantii contribuie la aceasta minciuna, expunand produsul langa pachetele de unt. Inselaciunea merge chiar mai departe, cu riscul de a incalca legislatia privind…

Citește mai departe

Ce facem cu deseurile de ulei uzat alimentar si grasimi uzate alimentare?

Bufetele, cantinele, restaurantele mici sau mari, unitatile de prelucrare din industria alimentara sau alte unitati cu tehnologii asemanatoare, produc uleiuri alimentare sau grasimi vegetale uzate in cantitati insemnate. Daca la nivelul Societatilor Comerciale , exista institutii de informare, cum ar fi : Ministerul Mediului , Garda de Mediu, Agentia de Mediu , OPC ,ANSVSA ,…

Citește mai departe

11 E-uri, o prajitura

Prajitura cu crema de cacao cu aroma de ciocolata Zgloby este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, atentioneaza profesorul doctor…

Citește mai departe

Unt sau margarina?

Majoritatea producatorilor de grasimi vegetale isi promoveaza produsele apeland la un siretlic. Ajutati de sloganul, „ulei/margarina fara colesterol”, ei incearca sa induca consumatorului ideea ca aceste produse sunt o alternativa mai sanatoasa decat grasimile de origine animala. Este adevarat ca grasimile de origine vegetala nu contin colesterol, acesta gasindu-se doar in grasimile de origine animala,…

Citește mai departe

Cocos 0,02%, restul arome

Eticheta biscuitilor Coconitos Rostar ne sugereaza ca acestia au in compozitie o cantitate insemnata de nuca de cocos. Citind ingredientele, ne dam seama ca este numai o pacaleala, gustul fiind dat de arome sintetice, nicidecum de fructul exotic. Biscuitii Coconitos cu cocos sunt un amestec de glucide si grasimi modificate chimic, care ii transforma intr-un…

Citește mai departe

Knoppers, zahar si ulei hidrogenat

Compozitia napolitanelor Knoppers s-ar putea rezuma la zaharuri si grasimi, peste care s-au mai adaugat cacao, pasta de alune si cativa aditivi alimentari. Din aceasta cauza, mai ales cei cu probleme de greutate si bolnavii de inima si de ficat trebuie sa evite consumul. Napolitanele cu ciocolata si crema de lapte si alune Knoppers sunt…

Citește mai departe

Vitamine sintetice si grasimi chimice

Biscuitii crocanti cu susan Saltza au ca ingredient principal faina alba de grau mineralizata si vitaminizata. Aceste calitati ar fi fost foarte utile organismului, daca nu ar fi fost de sinteza si daca, pe langa ele, nu s-ar fi adaugat si grasime vegetala hidrogenata. Grasimea vegetala modificata chimic prin procesul de hidrogenare este folosita intr-o…

Citește mai departe

Drajeuri chimice

Drajeurile frantuzesti Francia nu sunt recomandate in primul rand copiilor, pentru ca au in compozitie coloranti chimici de sinteza care induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Principalul ingredient al drajeurilor Francia este zaharul, glucid cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit sa…

Citește mai departe

Ciocolata din margarina si zaharuri

Batonul de ciocolata Metro este un produs realizat in mare parte din zaharuri si uleiuri modificate chimic prin hidrogenare, cu o valoare energetica foarte mare si cu o multime de efecte adverse asupra sanatatii. Batonul Metro este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie…

Citește mai departe

Choco margarina

Nestle Choco poate fi dusmanul siluetei daca este consumata in mod frecvent. De asemenea, din cauza grasimilor hidrogentate, devine un potential pericol pentru ficat si inima. Nestle Choco, specialitate instant pe baza de cacao si lapte, este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat…

Citește mai departe

Cascaval din cartofi

Il gasiti la raionul de lactate, pentru ca seamana foarte bine cu cascavalul. Numai ca este un amestec de apa, amidon de cartofi, proteine lactice si aditivi alimentari, care pot provoca diverse alergii. Preparat alimentar pe baza de grasimi vegetale si proteine din lapte „del Family” este un produs pe care il gasiti la raionul…

Citește mai departe

Energie din margarina

Winergy este un baton de ciocolata in care au fost amestecate o cantitate foarte mare de margarina si zaharuri rafinate, ceea ce duce la afectiuni ale inimii si ficatului. Batonul de ciocolata cu caramel, nuga si alune Winergy este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Paine cu zahar

Produsul „minipaini cu lapte” Kuhnen Meister au in compozitie o cantitate mare de zahar rafinat, stresand pancreasul endocrin, care va fi nevoit sa secrete o cantite mare de insulina intr-un timp scurt. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca minipainile au grasimi vegetale intr-o pondere mare, ceea ce face ca produsul analizat sa fie dezechilibat…

Citește mai departe

Salam cu surprize

Salamul de biscuiti cu alune si gust de ciocolata Cleo are o lista de ingrediente din care consumatorul nu poate afla toate detaliile de care are nevoie. Producatorul nu detaliaza care este compozitia biscuitilor si a rahatului. Printre ingredientele acestora se pot numara aditivi alimentari sau grasimi care afecteaza in mod grav sanatatea. Eticheta nu…

Citește mai departe

Biscuiti cu sase aditivi

Zaharul, margarina si aditivii alimentari sunt principalele ingrediente ale biscuitilor Crema. Din aceasta cauza afecteaza starea de sanatate a consumatorilor si pun in pericol silueta. Biscuitii Crema au un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de glucide si index glicemic ridicat (zahar, zahar invertit), dar si cu multe grasimi vegetale hidrogenate. Acestea pun…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe

Praline din margarina

Pralinele Primoline sunt un produs care nu au prea multe in comun cu ciocolata, desi pe eticheta denumirea produsului este „praline ciocolata alba cu crema cappuccino 50%”. Ingredientele principale sunt zaharul si grasimea vegetala hidrogenata, untul de cacao ocupand locul cinci in ordinea descrescatoare a cantitatii. Din aceasta cauza, produsul este dezechilibrat din punct de…

Citește mai departe

Cozonaci traditionali cu nuca, vanduti ca painea calda

Produsele de Craciun din supermarketuri sunt pline de chimicale. Alimentele bio fac legea doar la targurile traditionale . Bucurestenii care au vizitat targul organizat la Muzeul Satului au ascultat colindele lui Stefan Hrusca si au putut cumpara produse ecologice. Faina de grau, zahar cristalizat, grasimi vegetale hidrogenate, gluten vital, enzime, emulsifianti, antioxidanti, oua si inlocuitor…

Citește mai departe

Pasta de grasimi si E-uri

Pasta vegetala cu masline Campofrio este un amestec de apa, ulei, soia, margarina si aditivi alimentari. Din aceasta cauza are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de lipide. Pasta vegetala analizata are o valoare energetica mare, de care trebuie sa tina cont supraponderalii si obezii, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Arty, biscuiti sintetici

Majoritatea ingredientelor biscuitilor Arty sunt sintetice, facand ca produsul sa nu fie recomandat copiilor. Mai mult, din cauza valorii energetice foarte ridicate, nu poate fi vandut in scoli. Biscuitii cu cacao si lapte Arty sunt un produs de tip biscuiti cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza,…

Citește mai departe

Fantezie pentru bolnavi

Prajitura „Fantezie cu capsuni si iaurt” Dr Oetker este un produs care prin modul de preparare isi propune sa le ajute pe gospodinele care nu au prea mult timp sa stea la bucatarie. Numai ca, daca isi vor face un obicei din a consuma aceasta prajitura, timpul castigat il vor petrece pe la medici. Compozitia…

Citește mai departe

Bun bun – Baton cu grasimi rele

Combinatia de grasimi modificate chimic si zaharuri rafinate afecteaza in mod grav sanatatea organismului, mai ales in cazul unui consum cronic. Bun bun, „baton cu ciocolata si alune 40 g” este un produs care are printre ingredientele principale margarina (grasime vegetala hidrogenata). Acest tip de grasime este foarte periculoasa pentru sanatatea organismului, afectand in mod…

Citește mai departe

Prajitura cu 14 aditivi nocivi

Assi Cake Sweet home este o „prajitura cu crema de cacao”, cu profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide (66,2%), din care o parte cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop glucoza-fructoza). Cantitatea mare de glucide epuizeaza functia pancreatica, determinand fluctuatii mari ale glicemiei, cu efecte nefaste asupra sanatatii, avertizeaza profesorul…

Citește mai departe

Uleiuri sanatoase

Cercetatorii de la Universitatea din Nancy, Franta, continua sa argumenteze ca alimentatia echilibrata nu trebuie sa excluda prezenta lipidelor in dieta zilnica, dincolo de aspectul ingrijorator al cresterii incidentei obezitatii in randul populatiei adulte, cauzate de modificarea notabila a stilului de viata modern. Ne hranim ca in Neanderthal, dar consumul energetic este deseori limitat la…

Citește mai departe

Specialitate cu ciuperci si E-uri

Pe vremea bunicii, strudelul se facea din ingrediente naturale, fara sa fie nevoie de aditivi. Astazi, retetele s-au complicat si pe alocuri par niste insiruiri de substante chimice. In trendul modern se incadreaza si „specialitatea de strudel cu ciuperci – congelat, nepreparat”, care are in compozitie: „Ciuperci 24%, faina de griu, grasimi vegetale si ulei,…

Citește mai departe