Knoppers, zahar si ulei hidrogenat

Compozitia napolitanelor Knoppers s-ar putea rezuma la zaharuri si grasimi, peste care s-au mai adaugat cacao, pasta de alune si cativa aditivi alimentari. Din aceasta cauza, mai ales cei cu probleme de greutate si bolnavii de inima si de ficat trebuie sa evite consumul.Knoppers

Napolitanele cu ciocolata si crema de lapte si alune Knoppers sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide si grasimi vegetale hidrogenate. Glucidele (zahar, faina de grau) atat cu absorbtie rapida, cat si lenta afecteaza buna functionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina, iar in timp, din cauza epuizarii functiei pancreatice, poate aparea diabetul. Uleiul vegetal hidrogenat, din cauza modalitatii prin care este produs, impiedica sistemul cardiovascular si ficatul sa functioneze la parametri normali.

Mai mult, in cazul consumului frecvent si in cantitati mari pot aparea boli grave, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

CONCLUZII
Compozitia produsului ii imprima o valoare energetica foarte mare, 528 kcal, de care trebuie sa tina cont mai ales supraponderalii si obezii. Persoanele care sufera de celiachie trebuie sa evite consumul napolitanelor Knoppers, pentru ca acestea contin gluten. Specialistul nostru atrage atentia consumatorilor cu intoleranta la lactoza si celor cu alergie la alune sa testeze produsul, pentru a vedea care este reactia organismului.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca napolitanele Knoppers cu ciocolata si crema de lapte si alune nu sunt recomandate copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, hepatice, renale, celor cu alergii, celor cu dislipidemii, suferinzilor de cancer. Diabeticii vor tine cont de aportul de glucide si vor cere sfatul medicului curant.

Eticheta
Knoppers napolitane cu ciocolata si crema de lapte si alune. Zahar, ulei vegetal hidrogenat, faina de grau 12%, lapte degresat praf 11,6%, alune 10%, faina de grau integrala 6%, cacao degresata, grasime din unt 2,7%, amidon din grau, caramel E150, emulsificator lecitina din soia E322, sare, agenti de afanare: bicarbonat de sodiu E500, arome. Valoare energetica 2204 kj/528 kcal, proteine 9,2%, grasimi 34%.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *