Drajeuri chimice

0
566

Drajeurile frantuzesti Francia nu sunt recomandate in primul rand copiilor, pentru ca au in compozitie coloranti chimici de sinteza care induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Francia drajeuri

Principalul ingredient al drajeurilor Francia este zaharul, glucid cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada mai scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea, sunt folosite grasimile vegetale hidrogenate, care au un efect nociv asupra ficatului si a sistemului cardiovascular. Combinate cu zaharurile, acestea devin si mai periculoase pentru organism. Acest amestec le imprima drajeurilor o valoare energetica foarte mare.

Pericolul cel mai mare in cazul produsului analizat vine de la colorantii azoici, chimici de sinteza E102, E132, E124, E122 si E110. Tartrazina poate provoca alergii, astm, rinite, urticarie.

De asemenea, este incriminata in aparitia sindromului ADHD. In urma testelor, specialistii au aratat ca poate creste incidenta aparitiei tumorilor tiroidiene, altereaza perceptia si comportamentul, inducand stari de confuzie, inhiba metabolismul zincului si interfera cu enzimele digestive. Colorantul sunset yellow E110 poate provoca alergii, congestie nazala, astm, bronhoconstrictie, disfunctii ale perceptiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, dureri gastrice si blocarea enzimelor digestive. Testele realizate pe animale au aratat ca opreste cresterea, provocand retardare. Azorubina E122 induce sindromul ADHD, provoaca urticarie si edem si are potential cancerigen. E124 are aceleasi efecte adverse ca si azorubina, iar E132 duce la aparitia alergiilor, a starilor de voma, a hipertensiunii, a tumorilor cerebrale.

Concluziile specialistului
In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca drajeurile frantuzesti Francia nu sunt recomandate copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, diabeticilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice si renale, alergicilor si astmaticilor, celor cu probleme dermatologice, suferinzilor de cancer si boli neurodegenerative, celor cu ADHD, celor cu maladii ale tractusului digestiv, hipertensivilor. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum si vor tine cont de aportul de glucide.

Eticheta
Francia. Drajeuri frantuzesti. Zahar, cacao praf, masa de cacao, grasimi vegetale hidrogenate, unt de cacao, sirop de glucoza, adaosuri de lustreta E901, ceara de albine, coloranti E102 tartrazina, E171 dioxid de titan, E132 indigotina, E124 rosu ponceau, E122 azorubina, E110 sunset yellow, arome.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.