Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Prof. univ. dr. Petruta Cornea despre dezinformarea cu privire la OMG-uri

Prof. univ. dr. Petruta Cornea, Presedinte al Comisiei de Biosecuritate din Cadrul Ministerului Mediului, a discutat in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre organismele modificate genetic si despre organizatiile „verzi” care incearca sa dezinformeze publicul aducand argumente trunchiate sau invalide din punct de vedere stiintific. Reprezinta OMG-urile un pericol pentru consumul uman, animal sau pentru…

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Care sunt semnificatile poftelor alimentare

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de „mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, sustine nutritionista Shona Wilkinson, care a „decodat” pentru revista Hello! semnificatia a cinci pofte alimentare des intalnite, scrie…

Citește mai departe
Consumul de cafea poate preveni obezitatea

Consumul de cafea poate preveni obezitatea

Cafeaua poate preveni obezitatea, potrivit unui studiu care a identificat un compus chimic din aceasta bautura ce poate ajuta la combaterea unora dintre consecintele cresterii in greutate, informeaza dailymail.co.uk. Cercetatorii de la University of Georgia, Statele Unite, au descoperit ca acidul clorogenic, care se gaseste in cafea, a redus semnificativ rezistenta la insulina si acumularea…

Citește mai departe
Corinadrul, condiment ?i medicament

Corinadrul, condiment si medicament

Coriandrul, planta aromatica asemanatoare patrunjelului, cu gust dulce-amarui si numeroase proprietati medicinale, este utilizat de mii de ani in scopuri terapeutice. Din aceasta planta sunt folosite atat frunzele proaspete, cat si semintele, avand un continut ridicat de siliciu, acid linoleic, taninuri si vitamina C. Actioneaza ca un puternic tonfiant pentru intregul organism si poate trata…

Citește mai departe

Cum ne afecteaza lumina artificiala starea de sanatate

Expunerea indelungata la lumina artificiala afecteaza starea de sanatate, provocand tulburari diverse, de la obezitate si diabet pana la depresie si chiar cancer, se arata intr-un studiu publicat recent, la care au participat ca voluntari persoane care lucreaza in ture de noapte. Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea din Connecticut, efectuat pe…

Citește mai departe

Riscurile consumului de indulcitori artificiali

Despre indulcitorii artificiali s-au scris nenumarate texte, au fost facute studii, insa nelamuriri inca exista. De aceea, vom aduce mai multe lamuriri cu ajutorul medicului specialist. Multe persoane care nu sunt diabetice folosesc indulcitori artificiali in alimentatie, atat in curele de slabire, cat si pentru mentinerea greutatii. La ce riscuri pentru sanatate se expun aceste…

Citește mai departe
Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

Va prezentam in cele ce urmeaza un interviu cu dr. Mencinicopschi care explica ce sunt de fapt OMG-urile: nu sunt legume, sunt fiinte transgenice. Reporter: Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti ca avem a ne teme sau nu? Dr. Mencinicopschi: Ca sa intelegem esenta problemei,…

Citește mai departe

Sunt carbohidratii periculosi? Glucidele cresc cu 80% riscul de moarte in cazul unei afectiuni grave

Un nou studiu sugereaza ca ceea ce mancam ne poate afecta sansele de supravietuire in cazul in care suferim de cancer de colon. Cercetarea este printre putinele studii care analizeaza impactul pe care anumite alimente il au asupra probabilitatii de recurenta a cancerului de colon, afectiune care provoaca un numar mare de decese in SUA….

Citește mai departe

Dovleacul, medicament si aliment in sezonul rece

Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieteticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Culoarea galben-portocalie este dovada ca dovleacul este plin de betacaroten, care ii confera proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Acestea impiedica aparitia…

Citește mai departe

Gheorghe Mencinicopschi: despre Organismele Modificate Genetic (OMG), putin inainte de a fi prea tarziu

“Inventam viata, fara sa stim ce este ea de fapt”. Un OMG este o noua entitate vie, creata de om. O fiinta care nu a existat in contextul natural al fiintelor vii din biosfera pamantului” – Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti…

Citește mai departe

Nu ignorati poftele alimentare!

Lipsa unor vitamine si minerale de care organismul are nevoie pentru a functiona normal ne determina sa mancam necontrolat. Cauza poftelor alimentare exagerate trebuie identificata la timp, deoarece excesele alimentare se pot transforma in dependenta. Poftele alimentare exagerate apar pe fondul unui stil de viata dezordonat, spun nutritionistii. Saritul peste micul dejun, mancatul la ore…

Citește mai departe

Ce indulcitori sunt de preferat

Gustul dulce al alimentelor poate fi obtinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sanatoasa optiune este, fireste, cea naturala. Unii indulcitori de sinteza, precum zaharina si ciclamatii, sunt foarte contestati de specialistii in domeniu. Inlocuitorii artificiali ai zaharului pot fi fara calorii, categorie din care fac parte aspartamul (E 951), acesulfamul-K,…

Citește mai departe

Este zaharul marele bandit?

Se mai schimba in marea piesa a vietii ie-rarhia personajelor negative. Si in aceasta lume a raului functioneaza clasamente. Exista erou negativ, campion al ticalosiei, iar sub el sunt „eroii” rai de gradul 2, 3, 4. A fost o vreme in care cele mai hulite alimente erau grasimile. Ele erau cele mai importante personaje negative….

Citește mai departe

11 E-uri, o prajitura

Prajitura cu crema de cacao cu aroma de ciocolata Zgloby este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, atentioneaza profesorul doctor…

Citește mai departe

Rulada cu zece E-uri

Rulada cu crema cu gem de capsuni Meredith este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul are de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate de insulina mai mare intr-o perioada mai scurta de timp. Produsul analizat contine si o cantitate mare…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Cafeaua si ceaiul previn diabetul de tipul 2

Cafeaua si ceaiul scad riscul de aparitie a diabetului de tipul 2, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Sydney (Australia), publicat recent in Archives of Internal Medicine, informeaza BBC News Online. Aceasta protectie oferita organismului ar putea sa nu fie asociata cu cofeina, din moment ce cafeaua decofeinizata are cel mai…

Citește mai departe

Energie din zahar rafinat

Sportivii sunt publicul-tinta al bauturii energizante „Duracell energy drink”, insa continutul mare de zaharuri reprezinta o sursa de stres pentru organismul acestora. „Duracell energy drink” este, dupa cum scrie pe eticheta, un supliment alimentar recomandat celor care fac efort. Din punct de vedere nutritional, produsul este dezechilibrat, avand un exces de glucide cu index glicemic…

Citește mai departe

Drajeuri chimice

Drajeurile frantuzesti Francia nu sunt recomandate in primul rand copiilor, pentru ca au in compozitie coloranti chimici de sinteza care induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Principalul ingredient al drajeurilor Francia este zaharul, glucid cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit sa…

Citește mai departe

Salam cu rom

Grasimile si zaharurile sunt ingredientele principale ale mixului de salam Zimbo. Pe langa acestea au mai fost adaugati aditivi alimentari, sare si un element-surpriza, rom. Mixul de salam Zimbo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide de origine animala, care, consumate excesiv, pun in pericol sanatatea sistemului cardiovascular,…

Citește mai departe