Pe langa alimentele bio, isi fac loc pe piata noastra si dulciurile cu ingrediente 100% naturale. Industria bio, eco, organica devine o nisa ce creste de la un an la altul. Procedeul nu este tocmai simplu, dar rezultatul este unul spectaculos si foarte sanatos.
Conform rezultatelor unui studiu realizat de Ideaplus Insight privind achizitia de produse bio, 43,29% dintre respondenti doresc sa gaseasca o varietate mai mare de produse bio romanesti.
Dulciurile ecologice au intrat recent pe piata pentru a satisface pofta consumatorilor care doresc sa evite produsele chimice sintetice. Practic, producatorii s-au intors la vechile retete si dau culoare produselor dulci cu sucuri din fructe sau legume.
De ce nu sunt bune dulciurile rafinate pentru copii?
Componenta de baza a dulciurilor gasite pe rafturile magazinelor este zaharul rafinat. Acest tip de zahar nu face altceva decat sa creeze dependenta. In plus, pentru ca nivelul de insulina este cand mare, cand mic, se genereaza senzatia de foame, iar copiii au tendinta de a manca prea mult. De aici se ajunge foarte usor la obezitate. Iar lucrurile nu se opresc aici. Pe fondul obezitatii, apar diverse probleme la pancreas, pot fi dezvoltate boli cardiovasculare, deficit de calciu si diabet. In plus, este bine cunoscut faptul ca zaharul contribuie la aparitia cariilor.
Ce beneficii are ciocolata pentru sanatatea celor mici
Excesul de glucide rafinate, grasimi si aditivi alimentari din produsele rafinate dau micutului doar dependenta si nu ii ofera niciun fel de nutrienti.
In schimb, dulciurile bio sunt acele produse care au la baza zahar nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate si care in general nu contin niciun fel de aditivi alimentari, nici un fel de arome, substante chimice ori nocive pentru organism.
Ce contine o ciocolata bio
Concret, o ciocolata facuta din ingrediente naturale poate contine unt de cacao, lapte praf integral, zahar de trestie brut, vanilie de bourbon, lecitina din floarea soarelui. Dupa preferinte, aceste produse pot avea si stafide, alune, nuci sau arahide. Fiecare produs poate contine urme din toate tipurile de nuci si grau, iar ingredientele sunt obtinute din culturi controlate organic.
Gama de dulciuri bio se afla in plina expansiune, iar pe langa ciocolata se mai gasesc si acadele, batoane, bomboane sau caramele. Insa, este foarte important sa nu confundam produsele bio cu cele dietetice. Deci, dulciurile bio/organice nu contin conservanti, si daca contin acestia sunt naturali. Pentru cele fara conservanti este foarte important sa stim ca ele nu rezista o vesnicie. Tocmai de aceea, ar fi bine sa le consumam in maximum doua zile.
Ciocolata BIO cu lapte, nuca de cocos si 32% cacao este doar o varianta din gama multipla de dulciuri bio. Fructul palmierului de cocos contine grasimi care protejeaza ficatul. Tot ele sunt responsabile pentru intarirea sistemului imunitar, iar acizii omega 3 se absorb mai bine la nivelul tesutului atunci cand dieta este bogata in acizi saturati. Este un bun desert si favorizeaza digestia, tocmai de aceea poate fi consumata si dupa masa, si intre mese. Nuca de cocos protejeaza organismul impotriva actiunii radicalilor liberi si poate fi considerata si unul dintre secretele tineretii si longevitatii.Valoarea energetica a acestui produs este de 554 kcal.