11 E-uri, o prajitura

Prajitura cu crema de cacao cu aroma de ciocolata Zgloby este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida.prajitura zgloby

Pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, atentioneaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. In compozitia produsului intra si grasimi vegetale hidrogenate care in combinatie cu glucidele rafinate afecteaza buna functionare a ficatului si a sistemului cardiovascular. De asemenea, producatorul a folosit si 11 aditivi alimentari, unii dintre ei producand astm, alergii sau boli ale tractusului intestinal.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca Prajitura „Zgloby” nu este recomandata copiilor, femeilor, insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu boli cardiovasculare, renale, hepatice, alergicilor, celor cu boli ale tractusului intestinal. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide. Persoanele cu intoleranta la lactoza si cei cu alergie la oua vor testa reactia organismului la produs. Prajitura Japonezi este interzisa bolnavilor de celiachie, din cauza continutului de gluten.

INGREDIENTE
Faina de grau, zahar, dextroza, sirop de glucoza, crema de cacao cu aroma de ciocolata 20% (sirop de glucoza, zahar, apa, sorbitol E420, glicerol E1520, amidon modificat 1420/1414/1410, cacao pudra, grasime vegetala hidrogenata, sare, gelifiant (caragenan E407), conservant (sorbat de potasiu E202), aroma de ciocolata, vanilina, colorant (dioxid de titan E171), acidifiant (acid tartric 334), aroma de lapte), zer pudra, lapte praf degresat, oua proaspete, ulei rafinat de floarea-soarelui, agenti de afanare (bicarbonat de sodiu E500, pirofosfat acid de sodiu E450), conservant (sorbat de potasiu E202), emulsifianti (esterii acidului acetic cu mono si digliceridele acizilor grasi E472, esterii acidului lactic cu mono si digliceridele acizilor grasi E472b), apa, glicerol E1520. Contine: grau, lapte, oua. Valoare energetica 362,4 kcal/1507,6 kj, proteine 6 g, glucide 58 g, lipide 10,8 g, fibre 5 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *