Gatitul acasa, mai sanatos

Profesorul doctor chimist Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, subliniaza importanta alimentelor ecologice pentru sanatate, fiind de parere ca trebuie sa ne reobisnuim sa mancam mai mult acasa, in familie.gatitul acasa

Dupa cum a declarat specialistul pentru AGERPRES, nici alimentele ecologice nu sunt suta la suta sanatoase, intrucat contin ingrediente care nu sunt verificate. Mai mult, 46 de aditivi alimentari sunt acceptati in compozitia produselor bio. Prof. Gheorghe Mencinicopschi apreciaza ca cea mai sanatoasa solutie este sa consumam in mod special ceea ce gatim acasa. In plus, o problema o constituie si marile lanturi de hipermarketuri, care comercializeaza produse cu valabilitate cat mai mare, dar care nu sunt sanatoase, a aratat specialistul.

Pentru a produce alimente care sa reziste mai mult, sunt folositi conservanti si antioxidanti care au efecte nocive asupra sanatatii. El a adaugat ca nu ceea ce este mai ieftin este sanatos, in timp, astfel de produse afectand sanatatea. In opinia lui Mencinicopschi, produsele ecologice nu ar trebui sa aiba preturi foarte mari in Romania, ci la fel ca in alte tari europene, unde sunt mai scumpe decat alte produse cu 10%-20%. Specialistul mai atrage atentia ca sanatatea este afectata si de calitatea mediului, de stres si de lipsa de miscare.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *