Rulada cu zece E-uri

0
458

Rulada cu crema cu gem de capsuni Meredith este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul are de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate de insulina mai mare intr-o perioada mai scurta de timp.rulada cu e-uri

Produsul analizat contine si o cantitate mare de grasimi vegetale, care in combinatie cu zaharurile rafinate pot afecta buna functionare a ficatului si a sistemului cardiovascular. De asemenea, acest amestec duce la o valoare energetica ridicata, de care trebuie sa tina cont mai ales persoanele supraponderale si obeze.

In compozitia ruladei intra si o serie de aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sanatatii. Propilen glicolul E1520 poate produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic. Mai mult, propilen glicolul creste aciditatea din organism, provocand metabolismului probleme grave. Xanthanul poate provoca probleme ale tractusului digestiv si poate interfera cu absorbtia lipidelor si a sarurilor minerale, atentioneaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Specialistul nostru ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu boli ale tractusului digestiv, bolnavilor de cancer. Persoanele cu diabet vor tine cont de cantitatea de glucide si vor cere sfatul medicului curant. Produsul analizat este interzis bolnavilor de celiachie, din cauza continutului de gluten. Persoanele care sufera de alergie la albumina, la lactoza si soia vor testa reactia organismului la produs.

Ingrediente
Rulada cu crema cu gem de capsuni Meredith. Zahar, faina de grau, grasime vegetala, oua, gem de capsuni (9,25%), glucoza, emulgatori (mono si digliceride ale acizilor grasi E471; esteri poliglicerolici ai acizilor grasi E475; propilen glicol E1520, xantan E415; lecitina de soia E322), lapte praf, amidon de porumb, amidon de porumb gelatinizat, cacao (0,38%), zer praf, alcool, faina de soia, agent de afanare (difosfat disodic E450, bicarbonat de sodiu E500, carbonat de calciu E170, sulfat de calciu E516), sare, antioxidanti (acid citric E300), arome alimentare, coloranti alimentari (betacaroten E160). Valoare energetica: 336 kcal./100 g, proteine 12,7 g, lipide 6,3 g, glucide 54,7 g.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.