Pardoselile igienice, o noua descoperire

    In ciuda recesiunii economice, producatorii de pardoseli profesionale pentru industria alimentara din Marea Britanie promit ca solutiile inovatoare gasite de ei reduc substantial costurile de intretinere si de exploatare.pardoseli igienice

    Un purtator de cuvant FoodProductionDaily.com afirma ca, indiferent daca sunt instalate intr-o unitate renovata sau nou construita, pardoselile Flowfast ajuta la reducerea costurilor prin reducerea timpilor de instalare la un minim, prin micsorarea timpului de nefunctionare a masinilor, respectiv a timpului in care lucratorii nu pot folosi utilajele.

    Producatorii de pardoseli profesionale divulga compozitia materialului, si anume metacrilat de metil, rasini epoxilixe, ceea ce ofera o excelenta rezistenta la uzura, o buna rezistenta la alunecare, la socuri termice si greutate, conditii pe care trebuie sa le indeplineasca orice pardoseala dintr-un spatiu de productie alimentara sau culinara, dar si incintele unde se fabrica ambalaje alimentare.

    IMPOTRIVA MICROORGANISMELOR
    La solicitarea beneficiarului, pardoseala profesionala poate fi impregnata cu ioni de argint, cu efect antimicrobian eficient impotriva unui spectru larg de microorganisme, inclusiv a speciilor de E. coli si Salmonella.

    Compania producatoare precizeaza ca noul tip de pardoseala, dincolo de avantajul unei montari usoare si rapide, permite si o rezistenta impresionanta la acizi si zaharuri, permitand igienizarea cu abur – o tehnica unanim acceptata ca fiind eficienta.

    Spre deosebire de pardoselile din vinil, cele din poliuretan pot fi imbinate in scafa (imbinare intre pereti si pardoseala rotunjita, care evita acumularea mizeriei din imbinarile in unghiuri drepte), ceea ce le face extrem de utile in procesele din industria alimentara. „Minunea” pardoselilor va putea fi vazuta si testata la Targul Foodex, care va avea loc la Birmingham in perioada 21-24 martie 2010.

    Sursa: Jurnalul National

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *