Care sunt semnificatile poftelor alimentare

Care sunt semnificațile poftelor alimentare
Care sunt semnificatile poftelor alimentare
Care sunt semnificatile poftelor alimentare

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de „mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, sustine nutritionista Shona Wilkinson, care a „decodat” pentru revista Hello! semnificatia a cinci pofte alimentare des intalnite, scrie agerpres.

Pofta de ceva dulce inseamna deficienta de crom

In timpul mesei, nivelul de zahar din sange creste si se elibereaza insulina. Daca se consuma zahar rafinat, acesta va ajunge rapid in sange si va cauza un dezechilibru, iar corpul va elibera mai multa insulina pentru a face fata acestei cresteri rapide. Odata eliberata aceasta cantitate de insulina, nivelul de zahar din sange va scadea. Insa deoarece s-a eliberat atat de multa insulina, nivelul de zahar va scadea prea mult, si in curand reapare nevoia de a consuma un baton de ciocolata. Cu cat se consuma mai multe dulciuri, cu atat apare pofta de mai multe, explica nutritionista.

Un mic dejun sanatos, cu proteine si carbohidrati (spre exemplu omleta cu paine de secara), si legume pe parcursul zilei ajuta la mentinerea unui flux constant de zahar in sange, recomanda specialista.

Pentru a combate pofta de zahar, se recomanda consumul de alimente bogate in crom — un mineral care ajuta la mentinerea in echilibru a nivelului de insulina si tine sub control pofta de ceva dulce dupa amiaza.

Pofta de ciocolata inseamna deficienta de magneziu

O alta pofta alimentara pe care majoritatea o experimenteaza zilnic este cea de ciocolata, insa, de fapt, ceea ce ne dorim si avem nevoie este magneziul, absent din dieta zilnica a aproximativ 80% dintre persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *