Fructele oleaginoase – prietenele femeii

Știi că sunt surse excelente de proteine, fibre și grăsimi esențiale. Și că sunt compuse dintr-o pleiadă întreagă de vitamine (A, E, complexul de vitamine B) și minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier). Dar le consumi cum trebuie? Te vei bucura cu adevărat de beneficiile fructelor oleaginoase numai dacă le adaugi în alimentația ta…

Citește mai departe

Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe

Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe

OPINIA NUTRITIONISTULUI: Alimentatia organica

Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu au fost expuse iradierii iar in urma producerii lor mediul inconjurator nu a avut de suferit, sustin specialistii. Potrivit acestora, pentru a se considera organica, productia agricola sau zootehnica…

Citește mai departe
Sănătate: Efectele roşiilor asupra pielii

Sanatate: Efectele rosiilor asupra pielii

Rosiile au o importanta deosebita pentru protectia pielii, mai ales impotriva soarelui puternic din timpul verii. Rosiile au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, vitaminizante si mineralizante, reprezentand o sursa importanta de vitaminele B, C si PP, de antioxidanti, licopen, calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor si acizi organici. Ele au efect benefic asupra pielii, pe care o tonifica…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Care sunt semnificatile poftelor alimentare

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de „mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, sustine nutritionista Shona Wilkinson, care a „decodat” pentru revista Hello! semnificatia a cinci pofte alimentare des intalnite, scrie…

Citește mai departe

Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Sănătate: Hreanul contribuie la întărirea sistemului imunitar

Sanatate: Hreanul contribuie la intarirea sistemului imunitar

Hreanul face parte din aceeasi familie cu broccoli si varza, fiind cultivat in special pentru radacina sa, care contine vitamina C, sulfura de alil, uleiuri eterice, fier, potasiu, calciu si magneziu. Hreanul, datorita proprietatilor sale, detoxifica organismul, incalzeste sangele, contribuie la intarirea sistemului imunitar si la absorbtia optima a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor rosii…

Citește mai departe

Dovleacul reduce posibilitatea aparitiei diabetului

Dovleacul face parte din familia Cucurbitaceae, la fel ca pepenele galben si verde, castravetii si dovleceii. Dovleacul contine vitaminele A, B, C, E, F, K, minerale si microelemente, precum zinc, magneziu, mangan, fier, cupru, fosfor, acizi grasi polinesaturati (palmitic, stearic, linoleic, oleic) si principii complexe (carotenoizi, luteina, zeaxantina, protide, lecitina, enzime). Dovleacul contine si vitamina…

Citește mai departe
Siropul de c?tin? cre?te imunitatea ?i pofta de mâncare

Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de catina este obtinut prin macerarea la rece, fara fierberea fructelor de catina, procedeu care permite pastrarea intregului continut de vitamine, dar in special pastrarea vitaminei C, care se distruge foarte usor. Catina contine si calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P si K. Supranumita „ginsengul romanesc“, datorita continutului de principii…

Citește mai departe
Una dintre cele mai vechi plante cultivate de om (3500 de ani), susanul, contine mai mult calciu decat laptele

Una dintre cele mai vechi plante cultivate de om (3500 de ani), susanul, contine mai mult calciu decat laptele

O jumatate de cana de seminte de susan contine de trei ori mai mult calciu decat cantitatea similara de lapte. Susanul este una dintre cele mai vechi plante cultivate de om, apreciat pentru uleiul nutritiv obtinut din semintele sale. De mai bine de 3500 de ani susanul este folosit si pentru calitatile sale medicinale. Soldatii…

Citește mai departe
Magneziul, ozonul organismului uman! Afl? ce nu ?tii sau ui?i mereu despre un element fundamental al s?n?t??ii ?i vie?ii tale

Magneziul, ozonul organismului uman! Afla ce nu stii sau uiti mereu despre un element fundamental al sanatatii si vietii tale

Magneziul este un nutrient intracelular si un electrolit al metabolismului. Este un metal alcalin implicat in peste 300 de procese chimice importante din organism precum producerea energiei, sinteza moleculelor esentiale si transmisia ionilor intre membranele celulare. Un mineral anti-stres care este in acelasi timp si unul dintre cele mai importante componente ale lumii vegetale, acesta…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe
Sucul 100% natural ce poate lupta cu cancerul ?i elimina toxinele

Sucul 100% natural ce poate lupta cu cancerul si elimina toxinele

Sucul din iarba de grau este utilizat in principal ca o sursa concentrata de nutrienti. Acesta contine vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, calciu, magneziu si aminoacizi, informeaza Ziua de Cluj.. Sucul este folosit pentru cresterea productiei de hemoglobina, substanta chimica in celulele rosii din sange care transporta oxigenul ; regleaza nivelul zaharului din…

Citește mai departe
Nucile, hrana suprema a creierului

Nucile, o sursa pretioasa de acizi grasi OMEGA-3 si de vitamina E

Nucile sunt o gustare ieftina si satioasa, pot inlocui cu brio snacksurile nesanatoase, aducand organismului numeroase beneficii. Nuca, originara din zona Marii Caspice, a fost introdusa pe continentul european de catre romani, s-a raspandit rapid, devenind un aliment foarte popular. Exista peste 30 de varietati de nuc, iar Romania se afla printre producatorii de top…

Citește mai departe
Zmeura, fructul tinere?ii ve?nice

Zmeura, fructul tineretii vesnice

Zmeura, fructul tineretii vesnice, cu un gust inconfundabil, isi are originea in Asia. Numita si „regina fructelor de padure”, ea se gaseste, astazi, pe toata suprafata globului. Primele mentiuni despre zmeura au fost consemnate in 1548 intr-o carte, scrisa in limba engleza, despre beneficiile medicale ale plantelor. Zmeurul este un arbust peren, care apartine genului…

Citește mai departe