Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe
P?p?die, verde cu magie!

Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu. BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE Frunzele de papadie sunt bogate in calciu…

Citește mai departe
O campanie de informare privind protejarea biodiversităţii se va desfăşura în Moldova

Programul LIFE+: Sase proiecte de mediu din Romania au obtinut finantari in valoare totala de 4,9 milioane de euro

6 proiecte de mediu din Romania au obtinut o finantare in valoare de 4,9 milioane de euro in cadrul diferitelor componente ale programului LIFE+.  Ele includ un proiect al Primariei Bucuresti referitor la evaluarea conditiilor de mediu (componenta LIFE+ Politica si Guvernanta de Mediu), 4 proiecte de conservare a naturii si faunei (componenta LIFE+ Natura),…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ce beneficii aduc asupra sanatatii noastre legumele verzi

Primavara, pietele arata ca niste farmacii bio, de care noi ar trebui sa profitam. Cele mai benefice legume, necesare organismului nostrum sunt- Ceapa verde si usturoiul verde- Au minunate calitati curative, efecte anti-cancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine. Erau folosite inca din antichitate pentru tratarea starilor de melancolie. Sunt bune diuretice…

Citește mai departe
Locuinte „Eco Friendly” din deseuri de orez

Scut impotriva tumorilor: orezul

Asiaticii consuma orez la fiecare masa, pentru ca este o hrana usoara, bogata in vitamine, care asigura organismului necesarul zilnic de substante nutritive. In trecut a fost considerat hrana saracilor, dar in prezent a devenit un aliment de baza, una dintre cele mai cultivate cereale. Multe comunitati din Asia il venereaza ca pe o divinitate….

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sfecla rosie invinge anemia

Sfecla rosie este un adevarat izvor de sanatate si de vitalitate, furnizand organismului numeroase vitamine si minerale, printre care: vitaminele A, C, B6, B9, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan sau potasiu. Aceasta isi pastreaza toate proprietatile chiar si in urma procesului de fierbere. Buna impotriva oboselii accentuate Sfecla rosie e excelenta contra anemiei si…

Citește mai departe
Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele – un aliment minune

Migdala este un aliment deosebit de sanatos. Ofera beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rau – LDL si creste colesterolul bun -HDL), al grasimilor din sange, reduce inflamatia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boala cardiovasculara si sindrom metabolic, reduce mortalitatea. 100 de grame de migdale crude…

Citește mai departe

Legumele ecologice proaspete fac minuni in cazul copiiilor care urmeaza terapia cu citostatice

Un numar de 40 de copii cu cancer, care fac chimioterapie la Centrul de Ingrijire a Copilului “St. Jude” din Spitalul Memorial Tata din localitatea Khangar, India, sunt sprijiniti de fundatia “Green Souls” (suflete verzi) ca sa beneficieze in fiecare zi de legume ecologice proaspete, care constituie un element important in hrana acestora. Oncologii si…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

16 octombrie – Ziua mondiala a alimentatiei

Adunarea Generala ONU a decis, in 1980, marcarea Zilei mondiale a alimentatiei, considerand ca ‘alimentatia este o nevoie fundamentala a omului si o conditie necesara supravietuirii si prosperitatii fiintei umane’. Astfel, in fiecare an, la 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) sarbatoreste Ziua mondiala a alimentatiei, aceasta fiind ziua infiintarii FAO…

Citește mai departe
Inova?ie pentru desalinizarea apei care va îmbun?t??i considerabil via?a a unui miliard de oameni

Stiinta a descoperit in final secretul sanatatii si longevitatii: Apa alcalina, o adevarata „fantana a vietii”

Ea este singura capabila sa neutralizeze deseurile organice acide, generand reactii chimice cu ele si dislocand, lichefiind acele deseuri solide in vederea eliminarii lor mai usoare. Celulele nu vor functiona niciodata normal daca organismul este ticsit de deseuri acide. Dupa cum spunea si dr. Alexander Bryce in cartea sa, “The Laws of Life and Health”…

Citește mai departe
Productii record la graul fertilizat cu dolomita

Productii record la graul fertilizat cu dolomita

Efectele dolomitei “DEL-CA-MAG” in productivitatea fermelor a fost testata de numerosi fermieri care au observat cresteri vizibile in productia agricola din sectorul de crestere a animalelor si din vegetal. Un studiu recent, arata ca dolomitul de Delnita, cunoscut sub numele de “DEL-CA-MAG”, are efecte benefice asupra solurilor. Folosirea dolomitei este o solutie 100% naturala care poate fi utilizata…

Citește mai departe

Porumbul, bun pentru memorie

Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! In plus, este un adevarat medicament. Specialistul Click!, nutritionist Vera Daghie explica de ce in cartea ei, „Diete personalizate”. Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc. Iata la…

Citește mai departe
Solu?ii 100% naturale pentru fermele din România

Solutii 100% naturale pentru fermele din Romania

Fie ca se ocupa cu cresterea animalelor, cultivarea legumelor sau a pomilor fructiferi, fermierii pot beneficia de oferta de produse naturale oferite de Bio-Minerale Distributie. Bazata pe distributia de produse 100% naturale, societatea isi propune sa ofere fermierilor variante naturale de imbunatatirea a recoltei sau, dupa caz, a productivitatii animalelor si nu numai. Astfel, Bio…

Citește mai departe

Sanatatea din nuci

Nucile reprezinta o sursa bogata de energie si contin nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti care sa ne ajute in lupta cu radicalii liberi. Bogate in acizi grasi mononesaturati (poate cele mai bogate alimente in acizi grasi) , acid oleic, omega-3 acizi grasi esentiali, acidul li­no­leic, acid alfa-linolenic (ALA) si acizi arahidonic. Asta inseamna pen­tru noi…

Citește mai departe

Legumele tin bolile la distanta

Legumele tin bolile la distanta. Asadar, sa ne bucuram de cele care, in plina toamna, inca sunt pe piata. Varza, conopida, rosiile sau morcovii sunt doar cateva dintre legumele care ne pregatesc organismul pentru anotimpul rece. Conopida intareste inima. Pentru ca are o valoare calorica destul de scazuta, conopida este indicata persoanelor care urmeaza o cura…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe