Migdalele – un aliment minune

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita
Migdalele – un aliment minune
Migdalele – un aliment minune

Migdala este un aliment deosebit de sanatos. Ofera beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rau – LDL si creste colesterolul bun -HDL), al grasimilor din sange, reduce inflamatia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boala cardiovasculara si sindrom metabolic, reduce mortalitatea.

100 de grame de migdale crude contin 580kcal, 20g de carbohidrati, din care doar 5g sunt zaharuri iar 12g sunt fibre, 51g de grasimi, din care 4g saturate, 32g mononesaturate si 12 grame polinesaturate si 22 de grame de proteine de calitate buna. Pe langa acesti macronutrienti, exista si vitamine si minerale in doze bune. Astfel, vitamina B1 0,24mg -18% din Doza Zilnica Recomadata (DZR), B2 0,8mg – 53% din DZR, Niacina 4mg – 27% din DZR, acid pantotenic B5 0,3mg – 6% din DZR, B6 0,13mg – 10% din DZR, acid folic 29 μg – 7% din DZR, Calciu 248 mg – 25% din DZR, Fier 4mg – 32% din DZR, Magneziu 275 mg – 74% din DZR, Fosfor 475mg – 68% din DZR, Zinc 3mg – 30% din DZR. Din nefericire, nu au deloc vitamina C.

Practic, o masa din 100 de grame de migdale crude poate fi cu succes socotita un supliment deosebit de benefic, mai ales pentru cei care efectueaza efort fizic. Ele furnizeaza grasimi si proteine de buna calitate, o cantitate mare de fibre vegetale ce previn constipatia, dar si o gama relativ larga de vitamine si minerale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *