Termocentrala-gigant de cateva miliarde de dolari, construita de Rusia si China

Termocentrala-gigant de cateva miliarde de dolari, construita de Rusia si China
Termocentrala-gigant de cateva miliarde de dolari, construita de Rusia si China

Rusii si chinezii vor sa construiasca o termocentrala cu o capacitate de 8 gigawatti. Costul acesteia ar putea sa se ridice la 24 de miliarde de dolari.

Proiectul Erkovetskaia TPP din regiunea Amur din Rusia va exporta energie in China, acolo unde cererea este mare, scrie Russia Today.

Termocentrala va fi construita de Eastern Energy Company, care face parte din compania de stat ruseasca Inter RAO.

Uriasa centrala va oferi 5% din cantitatea totala de energie electrica produsa in prezent de Rusia, potrivit afirmatiilor lui Mihail Sasmurin, directorul general al companiei Eastern Energy Company.

Referitor la costul acestui proiect, Natalia Porokova, de la Gazprombank, estimeaza o suma totala cuprinsa intre 7,5 si 12 miliarde de dolari.

Analistii spun insa ca pretul total al acestui urias proiect ar fi situat intre 12,5 si 24 de miliarde de dolari.

Chinezii vor construi impreuna cu rusii o retea de electricitate gigantica cu lungimea de peste 2.000 de kilometri, asa incat energia sa ajunga la Beijing.

Intre cele doua tari au fost incheiate mai multe contracte in domeniul energiei, in ultimii ani, dupa ce livrarile au intrat in impas intre 2007 si 2009.

Potrivit sursei citate, primul astfel de angajament semnat de cele doua state in 2012 stipuleaza ca Rusia va exporta 100 de miliarde de kilowatti in China intr-un interval de aproximativ 25 de ani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente