Judetul Tulcea, fruntas la productia de alimente bio

Judetul Tulcea, fruntas la productia de alimente bio
Judetul Tulcea, fruntas la productia de alimente bio

Judetul Tulcea ocupa primul loc pe tara la produsele bio, cu mii de hectare cultivate ecologic.

Pentru acest tip de agricultura este necesara o perioada de tranzitie de patru pana la cinci ani, in care terenurile au nevoie de un tratament controlat, spune Cristian Cernodolea, reprezentatul celui mai mare concesionar de terenuri din Delta Dunarii.

„Numai dupa aceasta perioada de tranzitie, monitorizata atent de firme internationale specializate, se poate certifica productia ca fiind una bio. In ceea ce ne priveste, vorbim despre un program multianual ce vizeaza o suprafata totala de peste 13.000 de hectare” a spus Cristian Cernodolea.

El sustine ca o productie bio nu inseamna doar eticheta din supermarket „platita de fiecare data mai scump”.

„Totusi, autoritatile din Romania ne dau tot suportul pentru atingerea acestui obiectiv si cel mai imbucurator este faptul ca in ultimul an cei mai multi dintre furnizori au introdus in portofoliul de produse tratamente si fertilizanti care respecta normele ecologice” a precizat Cristian Cernodolea.

Tranzitia spre agricultura ecologica in zona Deltei este si o recomandare a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, transmite coregul nostru de la Radio Constanta, Irinel Calin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *