
Nu culoarea este cea care face aceste alimente atat de importante pentru dieta noastra zilnica, ci substantele nutritive pe care le contin.
De exemplu, ciupercile, cu un numar redus de clorii si zero grasimi, colesterol si gluten sunt bogate in potasiu, seleniu si vitamina D si garanteaza o senzatie de satietate indelungata, contribuind la mentinerea greutatii sub control. In plus, dintre legumele albe, conopida, ceapa alba, usturoiul, cartofii sau telina sunt cateva dintre legumele care contin anumite substante ce contribuie la pastrarea sanatatii inimii, scad nivelul clesterolului si regleaza tensiunea arteriala.
Nici frcutele cu miezul alb nu sunt mai putin importante pentru sanatate. Merele sau perele, de exemplu, pot preveni accidentele vasculare cerebrale.
O alimentatie zilnica din care nu lipsesc fructele si legumele albe garanteaza un aport sporit de nutrienti, in special fibre, potasiu si magneziu, dar si vitamina C. In plus, contribuie si la o functionare corecta a apartului digestiv. Bananele sunt, de asemenea, incluse in aceasta categorie, garantand un aport mare de potasiu, acid folic, sodiu, fier, calciu, magneziu si multe alte substante active. In plus, contin vitaminele C, A, E, B6 si carbohidrati, care ofera energie pentru intreaga zi.