Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Semintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti,…

Citește mai departe

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe
Colect? de fructe ?i legume pentru s?raci

Care sunt principalele fructe si legume purtatoare de pesticide si toxine

Orice progres stiintific poate deschide cutia Pandorei, care mai bine ar ramanea inchisa. In ceea ce priveste sectorul agricol, pesticidele ajuta de a alimenta intreaga lume, mentinerea profitabilitatii ridicate si a preturilor mici. Insa, aceasta este doar o parte din poveste. Mai intai de toate, din alt punct de vedere, pesticidele prin natura lor sunt…

Citește mai departe
Afl? ce plante ne pot ap?ra de cancer!

Afla ce plante ne pot apara de cancer!

Un compus prezent in patrunjel, telina si musetel poate opri raspandirea celulelor canceroase, este concluzia unui studiu recent. Este vorba despre apigenina, o substanta care poate bloca abilitatea celulelor canceroase de a supravietui mai mult decat celulele normale. Patrunjelul, telina si musetelul sunt cateva dintre sursele de apigenina, insa acest compus este prezent in multe…

Citește mai departe
Care sunt fructele ?i legumele care con?in cele mai multe pesticide

Care sunt fructele si legumele care contin cele mai multe pesticide

Lista fructelor si a legumelor cu cele mai multe pesticide, realizata in fiecare an de o agentie nonprofit din Statele Unite ale Americii, ofera o noua perspectiva asupra unor alimente considerate printre cele mai sanatoase din consumul zilnic. „Duzina murdara”, care face parte din Ghidul anual al cumparatorului pentru pesticidele din produse, realizat de agentia…

Citește mai departe

Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe

Nu hrani cancerul

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie. „Cancerul este rezultatul greselilor facute de oameni ani la rand, generatie dupa…

Citește mai departe

Lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut

Business Insider, prezinta, insa, o lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut. Totusi, sursa nu uita sa enumere si avantajele fiecarui fruct sau leguma in parte, scrie gandul.info. STRUGURII. Contin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. 16,8% dintre struguri contin substante cancerigene, conform…

Citește mai departe

Telina si sistemul imunitar

Telina  face parte din familia Apiaceae (Umbelliferae) unde gasim si patrunjelul, morcovii sau mararul si poarta denumirea de Apium Graveolens. Este o planta bianuala de la care se folosesc radacina si frunzele. In trecut, telina (frunzele) a fost folosita ca un remediu medical si abia apoi a fost consumata ca leguma. Ea este mentionata prima…

Citește mai departe

Peste imbracat in chimicale

Cascavalul ar trebui sa fie principalul ingredient al sosului care imbraca fileul de peste Alaska Pollock, insa are o pondere de doar 2%. Amidonul modificat si uleiul vegetal hidrogenat sunt majoritare, produsul devenind unul periculos pentru sanatate. Fileul de peste Alaska Pollock este un produs care ar fi fost foarte bun daca nu ar fi…

Citește mai departe

Ciupercile, pe eticheta

Gustul de ciuperci al pateului vegetal Hame este dat de un potentiator de gust, glutamatul de sodiu. Produsul contine o cantitate atat de mica de ciuperci incat nu ii poate influenta gustul. Pateul vegetal cu ciuperci, Hame, a fost fabricat dupa urmatoarea reteta: se ia niste apa, se adauga ulei, apoi se pun si ceva…

Citește mai departe

Pasta de grasimi si E-uri

Pasta vegetala cu masline Campofrio este un amestec de apa, ulei, soia, margarina si aditivi alimentari. Din aceasta cauza are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de lipide. Pasta vegetala analizata are o valoare energetica mare, de care trebuie sa tina cont supraponderalii si obezii, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Acadele cu telina

Acadele cu aroma de cola Chupa Chups crazy Dips cola sunt un produs fabricat in mare parte din zahar, cu un element surprinza: telina. Nu este clar care este scopul ei, insa profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca persoanele cu alergie la aceasta leguma trebuie sa testeze reactia organismului la…

Citește mai departe