Lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut

Legume si fructe

Business Insider, prezinta, insa, o lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut. Totusi, sursa nu uita sa enumere si avantajele fiecarui fruct sau leguma in parte, scrie gandul.info.

STRUGURII. Contin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. 16,8% dintre struguri contin substante cancerigene, conform sursei. Strugurii usureaza constipatia, astmul, problemele de inima si migrenele.

NECTARINELE. Contin 33 de pesticide, dintre care sapte cancerigene. 32,3% dintre nectarine contin substante cancerigene. Nectarinele previn bolile de inima, degenerarea maculara si cancerul (cele netratate).

NECTARINELE. Contin 33 de pesticide, dintre care sapte cancerigene. 32,3% dintre nectarine contin substante cancerigene. Nectarinele previn bolile de inima, degenerarea maculara si cancerul (cele netratate).

CARTOFII. Contin 37 de pesticide, dintre care sapte cancerigene. Totusi, cantitatea acestora din urma este neglijabila. Cartofii ajuta la cresterea in greutate, digestie, ingrijirea pielii si reumatism.

MERELE. Contin 42 de pesticide, dintre care sapte cancerigene. 87,9% dintre mere contin substante cancerigene. Merele ajuta astmul, cresterea in greutate, colesteroul si diabetul.

VARZA CREAT?. Contine 46 de pesticide, dintre care noua cancerigene. In medie, 65% dintre aceste legume contin substante cancerigene. Varza creata ajuta functia tiroida, colesteroul si presiunea sangvina.

SPANACUL. Cotine 48 de pesticide, dintre care opt cancerigene. In medie, 75% dintre aceste legume contin substante cancerigene. Spanacul ajuta vedere, functiile inimii si ale aparatului gastrointestinal.

ARDEII GRASI. Contin 49 de pesticide, dintre care 11 cancerigene. 33,8% dintre ardei contin substante cancerigene. Ardeii grasi imbunatatesc vederea si impiedica formarea cheagurilor de sange si cresterea colesterolului.

SALATA VERDE. Contine 51 de pesticide, dintre care 12 cancerigene. 30,6% dintre salate contin substante cancerigene. Salata verde e buna pentru digestie, sanatatea ficatului si cataracta.

AFINELE. Contin 52 de pesticide, dintre care opt cancerigene. 34,8% dintre afine contin substante cancerigene. Afinele sunt bune pentru vedere, bolile de inima si cancer (cele netratate).

C?PSUNELE. Contin 54 de pesticide, dintre care noua cancerigene. In medie, 77,5% dintre capsune prezinta substante cancerigene. Capsunele sunt bune pentru vedere, sanatatea oaselor si calmarea inflamatiilor.

PIERSICILE. Contin 62 de pesticide, dintre care 10 cancerigene. 31,1% dintre piersici contin substante cancerigene. Piersicile sunt bune pentru anemie, digestie, gastrita, dar si pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

TELINA. Contine 64 de pesticide, dintre care 13 cancerigene. In medie, 60,5% dintre aceste legume contin substante cancerigene. Telina ajuta la echilibrarea PH-ului sangvin, la colesterol si constipatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *