Care sunt principalele fructe si legume purtatoare de pesticide si toxine

Colect? de fructe ?i legume pentru s?raci
Care sunt principalele fructe si legume purtatoare de pesticide si toxine
Care sunt principalele fructe si legume purtatoare de pesticide si toxine

Orice progres stiintific poate deschide cutia Pandorei, care mai bine ar ramanea inchisa. In ceea ce priveste sectorul agricol, pesticidele ajuta de a alimenta intreaga lume, mentinerea profitabilitatii ridicate si a preturilor mici. Insa, aceasta este doar o parte din poveste.

Mai intai de toate, din alt punct de vedere, pesticidele prin natura lor sunt toxice pentru om si se gasesc in produsele noastre alimentare. Ele patrund in lantul alimentar si prin intermediul insectelor si pasarilor care se hranesc cu plante si respectiv, cu pesticide ce se scurg in rauri si apele subterane.

Fructe confiate sunt folositoare? Sfaturi si fapte interesante despre dulciuri din fructe
In acest caz in costul produsului, atit pentru agricultori cit si pentru consumatori, ar trebui sa fie inclusa o cantitate mare de produse chimice utilizate, pretul ecologic de producere, transportul si implementarea.

Intr-un final, unele pesticide sunt considerate responsabile pentru epuizarea insectelor „utile”, precum polenizatorii principali, albinele si Chrysopidae, aceasta din urma este una dintre cele mai eficiente pesticide naturale.

In timp ce guvernele au toate regulile avansate in ceea ce priveste limitele admisibile de pesticide pentru fructe si legume, unele organizatii de mediu cred ca aceste reguli nu sunt destul de eficiente. Este evident ca aceste structuri ar prefera utilizarea zero a pesticidelor, insa opiniile si studiile lor de cercetare necesita de a fi audiate. O astfel de organizatie EWG publica o lista anuala „Dirty Dozen ” a produselor purtatori de pesticide care apar in partea de sus a listei. Mai jos sunt zece dintre ele – acestea sunt fructe si legume contaminate cu o multime de pesticide si toxine. Depinde de fiecare daca este dispus de a-si schimba stilul de viata sau nu, astfel va oferim citeva alternative utile pentru sanatate.

1.Mere
Indiferent care ar fi motivele, merele non-organice, chiar si atunci cand acestea sunt bine clatite, prezinta o cantitate de pesticide, pe care EWG o considera socanta. Poate ar fi cazul de a trece la merele organice cultivate la sat. Sau la kiwi, care este al zecelea pe lista.

2. Telina
Preferata ca ingredient cheie pentru o supa delicioasa, salata crocanta sau feluri de mancare vegane, precum si fiind cunoscuta pentru calitatea sa a „lipsei caloriilor”, telina este un purtator mare de pesticide, ocupind locul 2 in lista. De ce nu incercati o ceapa rosie in loc?

3. Ardei
Desi pot fi destul de scumpi in magazine, putem fi siguri ca acest lucru nu se datoreaza faptului ca ardeii sunt cultivati organic, ba din contra contin un numar foarte mare de microorganisme daunatoare. Poate vinetele pot inlocui ardeiul in reteta preferata?

4. Piersicii
Daca aveti de gand sa va mutati intr-un loc unde se maninca multi piersici, asigurati-va ca acestea sunt organici. Aceste fructe moi, cu gustul lor unic, din pacate sunt o oaza de pesticide. Cea mai apropiata alternativa este probabil mango, cu toate acestea este mai jos de zece pe lista.

5. Capsune
Consumati doar capsuni de casa sau cultivati-le singuri.

6. Struguri
Iubitorii de struguri niciodata nu recunosc, dar, din pacate, cel mai daunator din produse sunt strugurii, atunci cand vine vorba de pesticide. E groaznic, pentru ca strugurii este unul dintre fructele preferate pe care parintii il dau copiilor. La fel ca si ardeii, economia utilizarii pesticidelor abia a trecut prin a stabili preturile de consum. Dar trebuie sa fim atenti si este dificil sa ne imaginam o alternativa directa, desi copiilor le place cu adevarat mazarea si o mananca ca gustare.

7. Spanac
Dragoste si ura in egala masura, cu toate acestea, spanacul se situeaza in top zece a purtatorilor de pesticide. E o rusine, pentru ca prezinta un aliment sanatos, vegetarienilor le place pentru continutul sau de fier, este delicios cu brinza de capra sau in pizza. Insa din pacate ar trebui sa ne dezicem de a-l consuma. Inlocuiti-l cu varza si va fi mult mai sigur.

8. Salata verde
Un alt produs important, fara de care nici-o salata, sandwich sau burger nu va fi complet. Insa, se gaseste pe aceasta lista. Din nou, varza poate veni in ajutor.

9. Castraveti
Inofensivi si foarte gustosi, castravetii, de asemenea, poseda multe toxine din cauza utilizarii pesticidelor. Singura alternativa reala este de a gasi furnizori de produse organice.

10. Cartofi
Inregistrare surpriza a unui produs indispensabil in consumul zilnic, cartoful. Desi, din punct de vedere tehnic este in lista cu numarul 12, l-am inclus in top zece, asa cum acesta este principalul nostru produs. Cum nu ar fi,dar este necesar de a trece la varietatea organica sau daca aveti o casa de vara, incearcati sa cresteti un pic pentru sine! Incercati sa gasiti sateni care nu trateaza cartofii recoltati cu pesticide si cumparati pentru iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *