Societatea civila solicita Ministerului Mediului sa nu sustina incineratoarele de deseuri municipale

Cea mai mare organizatie internationala care militeaza pentru alternative la incineratoarele de deseuri, Alianta Globala pentru Alternative la Incineratoare (GAIA), formata din peste 900 de organizatii si prezenta in 100 de tari, sustine lupta romanilor pentru solutii alternative sigure, sustenabile si echitabile in gestionarea deseurilor.  Organizatiile au transmis astazi catre Ministerul Mediului o scrisoare deschisa, alaturi…

Citește mai departe
Aproape toate șampoanele destinate bebelușilor și copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC), citat de CSID. De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt, intr-adevar pentru ingrijirea bebelusilor, in timp ce pentru 16% dintre ele producatorii nu recomanda utilizarea in cazul copiilor sub 3…

Citește mai departe

Top cinci cele mai cancerigene alimente

Cancerul poate fi mostenit sau provocat de factori externi. Chiar daca, in primul caz, aparitia bolii nu poate fi prevenita, exista studii care au constatat ca evitarea anumitor alimente intarzie declansarea acestei maladii.   Alimentele cancerigene sunt, de obicei, bogate in zaharuri rafinate, carbohidrati procesati, conservanti si grasimi obtinute prin prajire. Efectele acestor produse sunt…

Citește mai departe

San Francisco este cel mai mare oras Zero Waste/Zero Deseuri din lume

Miscarea Zero Waste trece dincolo de granite fiind sustinuta de oameni cu etnii, culturi, religii, stari materiale diferite. Oameni a caror viziune este transmiterea catre noile generatii a unei planete curate, sanatoase, fara deseuri. Oameni care cred cu adevarat in principiul sustenabilitatii si, din acest motiv, vor sa mentina capitalul natural al planetei, astfel incat…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe

Pesticidele cresc riscul de afectiune cardiovasculara

Expunerea la pesticide este foarte periculoasa pentru sanatatea aparatului cardiovascular. Iata rezultatul unui studiu aparut in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism in cadrul caruia cercetatorii portughezi atrag atentia asupra efectelor nocive ale chimicalelor policlorinate dintre care face parte si DDT-ul. Desi acesta a fost interzis in mult tari inca din anii ’70, se foloseste…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Deodorant natural si ecologic, facut acasa

Diferenta dintre deodorant si antiperspirant este ca deodorantul permite eliberarea toxinelor din corp prin intermediul transpiratiei axilelor. Bicarbonatul de sodiu este principalul „vinovat” pentru neutralizarea mirosului neplacut deoarece nu blocheaza eliminarea toxinelor prin porii axilari, ci o incurajeaza. Astfel, nu mirosim urat, iar corpul nostru nu este plin de toxine. Utilizarea unui deodorant natural, ecologic…

Citește mai departe

Cum ne protejam sanatatea impotriva virusilor si infectiilor. Sfaturile specialistilor

Nutritionistii ne dau asigurari ca o alimentatie bogata in vitamine si microelemente, combinata cu exercitii fizice, contribuie la fortificarea imunitatii. Respectarea zilnica a acestui regim ne face organismul rezistent in fata virusilor si infectiilor. Potrivit nutritionistilor, zilnic, trebuie sa consumam fructe cu un continut bogat de vitamina C, care se regaseste, in special, in catina…

Citește mai departe
Sănătate: Hreanul contribuie la întărirea sistemului imunitar

Sanatate: Hreanul contribuie la intarirea sistemului imunitar

Hreanul face parte din aceeasi familie cu broccoli si varza, fiind cultivat in special pentru radacina sa, care contine vitamina C, sulfura de alil, uleiuri eterice, fier, potasiu, calciu si magneziu. Hreanul, datorita proprietatilor sale, detoxifica organismul, incalzeste sangele, contribuie la intarirea sistemului imunitar si la absorbtia optima a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor rosii…

Citește mai departe
Descopera efectele cuptorului cu microunde asupra sanatatii tale

Incalzesti mancarea in recipinete de plastic la cuptorul cu microunde? Afla la ce pericole te expui

Incalzirea alimentelor in cutii de plastic, la cuptorul cu microunde, este o optiune rapida si la indemana, mai ales la munca sau cand suntem in criza de timp. Dar acest lucru poate fi daunator pentru sanatatea noastra. Este important sa intelegem de ce containerele alimentare de plastic sunt o problema si cum sa evitam pericolele….

Citește mai departe

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe
Florile de soc, benefice pentru s?n?tate: cur??? sângele de toxine ?i trateaz? alergiile

Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile

Stiai ca florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat? Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. • Florile de soc au ac­tiune sudorifica, diuretica, anti-inflamatoare si…

Citește mai departe
Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic

Dupa analizarea a 1783 de studii, oamenii de stiinta italieni au confirmat siguranta cultivarii OMG

Tehnologia ingineriei genetice a plantelor are deja 30 de ani. Beneficiile acestei tehnologii sunt bine cunoscute. Utilizarea ingineriei genetice a dus la cresterea productivitatii culturilor si scaderea utilizarii de erbicide si insecticide. Cu toate acestea, opinia publica si unii oameni de stiinta inca pun la indoiala sau dezaproba pur si simplu utilizarea acestei tehnologii. Multi…

Citește mai departe
Secretul eficientei: 6 lectii pe care companiile le pot invata de la albine

Rezultatele unui studiu: pesticidele reduc capacitatea de munca la albine lucratoare si forteaza stupii sa flamanzeasca

Albinele expuse chiar si unui impact moderat al pesticidelor colecteaza de doua ori mai putin polen decat de obicei, condamnand tanara generatie la foame, a stabilit un grup de cercetatori din Marea Britanie. Cu toate acestea, reprezentanti ai unor companii chimice se indoiesc de puritatea experimentului. Oamenii de stiinta au descoperit cum neurotoxine continute in…

Citește mai departe
Colect? de fructe ?i legume pentru s?raci

Care sunt principalele fructe si legume purtatoare de pesticide si toxine

Orice progres stiintific poate deschide cutia Pandorei, care mai bine ar ramanea inchisa. In ceea ce priveste sectorul agricol, pesticidele ajuta de a alimenta intreaga lume, mentinerea profitabilitatii ridicate si a preturilor mici. Insa, aceasta este doar o parte din poveste. Mai intai de toate, din alt punct de vedere, pesticidele prin natura lor sunt…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Scrisoare Deschisa catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice pe tema incinerarii deseurilor

Organizatiile semnatare ale prezentei isi exprima ingrijorarea si dezaprobarea fata de intentia Guvernului de a importa programe pretinse a fi de reducere a risipei de resurse prin arderea deseurilor menajere. 8 august 2013 Stimata doamna ministru Rovana Plumb, In contextul finalizarii Strategiei Nationale pentru Gestionarea Deseurilor pentru Romania si in urma declaratiilor recente formulate cu…

Citește mai departe
Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce în eroare consumatorii

Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce in eroare consumatorii

Iata doar cateva motive pentru care sucurile comerciale (inca) se vand la o rata destul de ridicata:  marketing-ul care le promoveaza ca pe “bauturi provenite din Natura”, folosind cuvinte cheie precum “nectar”, “bogat in vitamine”, “cu pulpa” credinta generala falsa ca un suc de fructe nu poate contine altceva decat “fructe”, si deci nu poate…

Citește mai departe