Celule stem modificate genetic s? lupte împotriva cancerului
Celule stem modificate genetic să lupte împotriva cancerului
Celule stem modificate genetic sa lupte impotriva cancerului
Celule stem modificate genetic sa lupte impotriva cancerului

O echipa de oameni de stiinta de la Harvard a anuntat ca cercetatorii au dezvoltat cu succes celule stem care produc toxine ce distrug celulele canceroase, fara sa provoace vreun prejudiciu celor sanatoase. Informatia a fost facuta publica de doctorul Khalid Shah, co-autor al studiului, arata Russia Today.

Acesta a precizat ca experimentele realizate pana acum pe soareci s-au dovedit a fi un succes. In timpul studiului, o tumoare de pe creier a fost indepartata chirurgical, iar celulele stem au fost puse in locul acesteia, intr-un gel biodegradabil, pentru a distruge celulele canceroase ramase.

Odata ce toxina ajunge in interiorul celulei canceroase perturba capacitatea acesteia de a crea proteine, ducand la moartea celulei in cateva zile.

Khalid Shah a mentionat ca pana acum toxinele folosite pentru uciderea celulelor au fost folosite in cazul mai multor tipuri de cancer de sange. Totusi, acestea nu au fost eficiente in cazul unor tumori solide. Acum, situatia se schimba datorita experimentului revolutionar.

Acest studiu semnaleaza inceputul urmatorului val de tarapii, a spus pentru BBC Chris Mason, profesor de medicina regenerativa la University College din Londra, care nu a participat la cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here