Plan „made in China” pentru eliminarea poluarii. Dusul zilnic la care ar putea fi supuse orasele

Prima companie care le ofera angajatilor din China prime pentru poluare
Plan "made in China" pentru eliminarea poluarii. Dusul zilnic la care ar putea fi supuse orasele
Plan „made in China” pentru eliminarea poluarii. Dusul zilnic la care ar putea fi supuse orasele

Poluarea aerului este o problema majoara in China, unde spitalele locale au deschis clinici speciale pentru pacientii afectati de smog. Din ce in ce mai multi oraseni aleg sa se mute in zonele rurale, pentru a scapa de poluare.

In timp ce oficialii chinezi vad in crearea norilor un mod de a controla poluarea, un profesor de la Universitatea Zhejiang a propus o alta idee: instalarea unor stropitori, unele foarte mari, dupa cum informeaza Gizmodo.

Yu Shaocai, un fost angajat al Agentiei Americane de Protectie a Mediului si experti in domeniul „depunerii umede”, un proces prin care picaturile de ploaie sau fulgii de zapada pot „culege” particule de aerosoli din aer. Cu alte cuvinte, picaturile pot culege si depozita particulele poluate pe sol.

Acesta est motivul pentru care aerul este mai curat dupa o zi cu ploi.

Planul lui Shaocai presupune instalarea unor stropitori usiase pe exteriorul zgarie-norilor, si pulverizarea apei in atmosfera poluata a oraselor, pentru a scapa de toxine si de gaze.

Contestatarii planului profesorului Shaocai pun sub semnul intrebarii proiectul, deoarece nu au fost indentificate sursele de apa, nu a fost prezentat un plan de reciclare si nu a fost realizata o evaluare a costurilor instalarii acestor stropitori pe zgarie-norii din orasele chineze.
In decembrie, Adiministratia Meteorologica chineza a anuntat un plan de 277 de miliarde de dolari, pentru „insamantarea norilor”, un proces de indepartare a poluarii prin lansarea unor rachete incarcate cu particule de iodura de argint, in directia norilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *