Ministerul Mediului, 30 mii franci elvetieni pentru informatizare

 Ministerul Mediului, 30 mii franci elvetieni pentru informatizare
Ministerul Mediului, 30 mii franci elvetieni pentru informatizare

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a semnat, pe 26 august, un acord privind informatizarea in domeniul ecosistemelor forestiere, derulat, timp de sase luni, in Programul de Cooperare Elvetiano-Roman si avand o valoare totala de 30 mii franci elvetieni, dintre care contributia nerambursabila a Elvetiei este de 85%, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului de resort.

Denumirea completa a documentului este “Acordul de asistenta prin intermediul Facilitatii de Pregatire a Proiectului pentru elaborarea Propunerii finale a Proiectului – Implementarea unui sistem informational suport de asistare a deciziilor strategice privind gestionarea durabila a ecosistemelor forestiere la nivelul autoritatii publice centrale care raspunde de mediu si silvicultura”.

Acordul se deruleaza in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, Axa de concentrare 2 – mediu si infrastructura si vizeaza elaborarea propunerii finale de proiect.

Proiectul consta in conceperea si implementarea unui sistem informational, in premiera in tara noastra, care va integra datele in format GIS (Geographic Information System – Sistem Informatic Geografic) cu privire la proprietarii de terenuri forestiere, fondurile de vanatoare, ariile forestiere protejate si taierile ilegale. Astfel, ministerul poate gestiona mai bine ecosistemele forestiere.

Beneficiarul proiectului este Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente