Usturoiul, cel mai bun medicament natural impotriva racelii si bolilor de inima

Usturoiul tine inima in forma

Da savoare meselor tale, dar are si reale virtuti de medicament! Usturoiul ajuta la protejarea si la buna functionare a sistemului cardiac. Un real antibiotic natural, usturoiul merita sa fie leacul de baza din trusa ta de remedii naturiste, cu atat mai mult cu cat elimina importanti factori cauzatori de boli de inima: hipertensiunea arteriala,…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Riscurile metodei de fracturare hidraulica – Impactul asupra mediului

„Lucrarile de exploatare prin fracturare la o instalatie de foraj in Sisturile Barnett, timp de 3 luni au acelasi impact ca cele ale unui oras cu 4.000 de locuitori in ce priveste consumul de apa, generarea de deseuri solide, emisiile atmosferice si traficul.” (David Bumett, Director al Institutului de Cercetare „Global Petroleum”] Constatari principale referitoare la…

Citește mai departe

Top 10 alimente modificate genetic. Acum si cu gene umane!

Se vede treaba, ratiunile economice care au condus la parasirea liniei traditionale de hibridizare si incrucisare a soiurilor si la abordarea optimizarii lor prin alterare genetica au cantarit enorm. Intr-o lume tot mai putin preocupata de aspectele morale ale manifestarilor ei, economicul a batut la scor siguranta alimentatiei. Astfel ca temerile in privinta efectelor pe…

Citește mai departe

Monsanto a intrat la Guvernare prin Stelian Fuia, ca ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Extras din prezentarea lui Stelian Fuia[1]: “Manager Vanzari – Monsanto Romania SRL (1995-1996); Business Development Manager pentru Europa Centrala si CIS (fostul URSS) – Monsanto Europe SA, Brussels, Belgia (1996-1999); Director Comercial – Monsanto Romania Ltd. (1999-2002)”. Ministerul agriculturii din Romania are o istorie nedemocratica legata de organismele modificate genetic. In fruntea ministerului agriculturii s-a…

Citește mai departe
Comisia Europeană propune autorizarea importurilor de OMG-uri în UE, în ciuda opoziției statelor membre

Toxinele produse de porumbul modificat genetic MON810 pot avea un impact semnificativ asupra viabilitatii celulelor umane

Toxinele Bt ce se regasesc in insecticide, precum cele produse in plantele modificate genetic pot fi daunatoare celulelor umane. Acesta este rezultatul unui studiu recent condus de cercetatori de la Universitatea din Caen, Franta. Experimentele lor au aratat ca toxinele produse de porumbul modificat genetic MON810 pot avea un impact semnificativ asupra viabilitatii celulelor umane….

Citește mai departe

Lichefierea, cea mai ecologica metoda de inhumare a mortilor

Ecologistii au gasit o solutie pentru reducerea consumului de resurse pentru inhumarea unor persoane decedate. Dintre toate metodele testate si analizate, lichefierea pare a fi varianta cea mai ecologica. Pentru ca inhumarea unei persoane decedate presupune utilizarea lemnului si eliberarea de toxine in mediu, corpul plin cu substante chimice descompunandu-se in cativa ani, jurnalistii de…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Monsanto a intrat la Guvernare – Coalitia pentru Mediu ia pozitie fata de numirea lui Stelian Fuia ca Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Coalitia pentru Mediu din Romania isi exprima profunda ingrijoare fata de recenta nominalizare a lui Stelian Fuia, pentru functia de ministru al agriculturii. Principalul motiv al ingrijorarilor se refera la indelungata sa cariera in cadrul companiei Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic la nivel mondial. Extras din prezentarea lui Stelian Fuia[1]: “Manager…

Citește mai departe

Mancarea fara foc, terapie si mod de viata

Consumul de alimente crude ajuta la combaterea bolilor cronice Consumul exclusiv de mancare nepreparata termic favorizeaza detoxifierea si grabeste vindecarea organismului. Aproape oricine, cu putine exceptii, poate adopta dieta bazata pe alimente crude, spun specialistii. Iar persoanelor care sufera de afectiuni cronice le este cu atat mai indicata. Principiul pe care se bazeaza alimentatia de…

Citește mai departe

Se topeste gheata, se elibereaza toxinele!

Schimbarile climatice au efecte dintre cele mai neprevazute pentru omenire. Fenomenul topirii ghetii din Arctica este deja unul ingrijorator, intrucat se desfasoara cu o rapiditate neprevazuta. Ultimul studiu in domeniul incalzirii globale releva faptul ca incalzirea din zona arctica poate avea consecinte nefaste, intrucat topirea ghetii elibereaza chimicale toxice interzise. Potrivit cercetatorilor, aceste toxine au…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Partidul Verde il acuza pe ministrul Tabara pentru sustinerea intereselor Monsanto si Pioneer

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, se pronunta categoric impotriva cultivarii plantelor modificate genetic (organisme modificate genetic-OMG) in Romania, deoarece consumul alimentelor care contin aceste OMG-uri poate avea in timp consecinte negative asupra sanatatii oamenilor. Organismele modificate genetic sunt plante sau animale al caror material genetic a fost modificat, folosind tehnicile ingineriei genetice. Pe scurt,…

Citește mai departe

Incalzirea climatica ne-ar putea imbolnavi de cancer

Ghetarii si calotele glaciare care se topesc elibereaza in apa si in atmosfera poluanti care cresc riscul imbolnavirii de cancer. Avertismentul a fost lansat de cercetatorii de la Programul de Mediu al Natiunilor Unite, relateaza „The Daily Mail”. Potrivit acestora, substantele acumulate in ghetari patrund in lantul trofic, dupa care ajung in organismele umane, conducand…

Citește mai departe

73 de organizatii cer destituirea de urgenta a ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara

73 de ONG-uri din Romania isi exprima profunda ingrijorare fata de recenta re-numire a domnului Valeriu Tabara la conducerea Ministerului Agriculturii, deoarece acesta este in conflict de interese in problema organismelor modificate genetic, transmite organizatia pentru protectia mediului Agent Green. Asociatia intreaba daca domnul Tabara va putea sa reprezinte obiectiv interesele agricultorilor si consumatorilor romani,…

Citește mai departe

Tonice din natura pentru ficatul obosit

Cand acest laborator complex al organismului oboseste, apar balonarea, constipatia, greturile si oboseala. Acestea sunt semne ca ficatul are nevoie de ajutor. Afla in continuare care sunt cele mai bune remedii naturale. Face posibila asimilarea substantelor care ajung in organism si eliminarea toxinelor si a reziduurilor, normalizeaza circulatia sanguina, metabolizeaza grasimile si asimileaza vitaminele. Sunt…

Citește mai departe

S-au creat bandajele inteligente care anunta cand ranile s-au infectat

Bandajul „inteligent” poate fi utilizat si pentru tratarea arsurilor mai putin grave Un nou tip de bandaj „inteligent”, care incepe sa ilumineze pe masura ce elibereaza nanocapsule cu antibiotice in plagi si arsuri, impiedicand astfel declansarea infectiilor, a fost creat de cercetatorii din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Noul tip de bandaj este impregnat cu nanocapsule…

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

Leacuri fel si fel cu brusture

Una dintre cele mai raspandite plante din lume, brusturele, are proprietati antibacteriene, antifungice si diuretice si ajuta la eliminarea toxinelor. Fitoterapeutii din Europa, India, China si din Japonia recomanda preparatele din brusture pentru proprietatile detoxifiante in bolile de ficat, de rinichi si de splina. De asemenea, brusturele regleaza nivelul glicemiei, curata sangele de toxine si…

Citește mai departe

Terapeutica:Remedii cu busuioc

Planta de cultura in tara noastra, busuiocul poate fi valorificat sub diferite forme: pulbere, infuzie, decoct, tinctura si ulei volatil. El trateaza peste 80 de afectiuni. Substantele antioxidante pe care le contine busuiocul previn depunerile de toxine si de grasimi pe artere si mentin elasticitatea vaselor. Astfel, alaturi de oregano, busuiocul e principalul condiment folosit…

Citește mai departe

Toxinele care accelereaza pubertatea

Fenolii, ftalatii si fitoestrogenii din alimentele, bauturile si substantele cu care venim in contact au determinat scaderea, in ultimii ani, a varstei la care apare pubertatea la fetite. Ambalajele alimentare, biberoanele, anumite produse cosmetice (sampoane si lacuri de unghii) au determinat in ultimii ani o scadere a mediei de varsta la care apare pubertatea. Efectul…

Citește mai departe

O posibila protectie impotriva ricinei, descoperita de cercetatori

Cercetatorii francezi au descoperit primele molecule care asigura o protectie eficienta fata de ricina, o otrava mortala, folosita ca arma biologica in atacurile teroriste, potrivit unui studiu publicat recent in revista stiintifica Cell. Moleculele descoperite ar putea fi utilizate si in tratarea complicatiilor cauzate de infectiile alimentare provocate de toxinele de tip Shiga sau de…

Citește mai departe

Alimente modificate genetic

Organismele modificate genetic (OMG) sunt, asa cum le spune si numele, organisme la care materialul genetic (ADN-ul) a fost modificat intr-un mod nenatural folosindu-se tehnologii de recombinare a ADN-ului. Principiul de producere a unui organism modificat genetic consta in prelevarea de material genetic, modificarea acestuia prin procedee de laborator si introducerea intr-un alt organism, in…

Citește mai departe

Cum sa elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual

Scapa de toxine si intinereste-ti trupul printr-o metoda aflata la indemana: detoxifierea Cine ar fi crezut ca tulburarile de somn, durerile de articulatie, stresul, diabetul ori inestetica celulita ar putea avea drept cauza acumularea de toxine in organism? Potrivit specialistilor, putem diminua aceste neplaceri recurgand la o metoda de curatare a organismului, numita detoxifiere. Prof….

Citește mai departe

SUA: Generalizarea organismelor modificate genetic poate produce supraconsum de pesticide

Un studiu publicat in noiembrie, de ”The Organic Center”, un centru american de cercetare opus biotehnologiilor, reaprinde dezbaterea privind consumul de pesticide, afirmand ca generalizarea soiei, a porumbului si bumbacului OMG in Statele Unite din 1996 a dus la un supraconsum de pesticide, de 144.000 de tone, relateaza Le Monde. Datele colectate in fiecare an…

Citește mai departe

Morcovul de-al doilea patrar

Revolutia produselor organice capata proportii… astronomice. Pentru ca cea mai noua gaselnita in materie de nutritie sunt alimentele ecologice din ingrediente culese in functie de fazele Lunii. Se numeste „dieta biodinamica” si este o reactualizare a unor idei promovate in anii ’20 de un filosof austriac. Ce-are filosofia cu farfuria? Intrebare legitima la care cei…

Citește mai departe