Lichefierea, cea mai ecologica metoda de inhumare a mortilor

Lichefierea, cea mai ecologica metoda de inhumare a mortilor

Ecologistii au gasit o solutie pentru reducerea consumului de resurse pentru inhumarea unor persoane decedate. Dintre toate metodele testate si analizate, lichefierea pare a fi varianta cea mai ecologica.

Pentru ca inhumarea unei persoane decedate presupune utilizarea lemnului si eliberarea de toxine in mediu, corpul plin cu substante chimice descompunandu-se in cativa ani, jurnalistii de la io9.com a propus ca vaianta ecologica, lichefierea cadavrelor.

Astfel, cu ajutorul varului, corpul uman este dizolvat in circa doua-trei ore dupa care lichidul este filtrat pana se obtine apa care se pune intr-o sticla care ajunge la rudele persoanei decedate.

Aceasta metoda este foarte eficienta pentru ca se realizeaza prin consumul unei cantitati mici de energie, cu emisii de carbon putine, fara a se folosi mercur, precum in cazul incinerarii sau ingroparii cadavrelor. Metoda este avantajoasa atat sub aspectul poluarii cat si al faptului ca se rezolva si problemele cu locurile din cimitrie care sunt tot mai putine, in utlima perioada.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente