RECIPET lanseaza in Romania primul servicu integrat de management al deseurilor din PET

RECIPET lanseaza in Romania primul servicu integrat de management al deseurilor din PET

RECIPET S.R.L. lanseaza in Romania primul servicu integrat de management al deseurilor din PET. Avand scopul de a scurta drumul parcurs de PET-uri de la consumator pana la reciclator, RECIPET lanseaza astazi numarul unic de preluare al PET-urilor comprimate pentru transportul direct spre companiile de reciclare.

RECIPET propune o gama completa de produse Si servicii, un sistem integrat care ofera solutia optima pentru economia de timp, spatiu de depozitare si costuri de transport, probleme intampinate frecvent de catre companiile de profil din domeniu.

Prin scurtarea drumului PET-urilor sistemul RECIPET contribuie la ocrotirea mediului inconjurator. Avand un volum mare si, totodata, o greutate scazuta, PET-urile presupun costuri ridicate pentru depozitare si transport. Valoarea PET-urilor insa este foarte mare. Prin reciclarea unei tone de plastic, care se compune din aproximativ 25.000 de PET-uri, se economisesc 1,9 tone titei brut si se castiga 6 m3 de spatiu de depozitare la gropile de gunoi. Un ambalaj din PET reciclat salveaza energia necesara functionarii unui bec electric pentru 6 ore.

Din pacate, in Romania se recicleaza anual doar cca. 20.000 t din cele cca. 142.000 t de PET care ajung pe piata sub forma de ambalaj (apa, sucuri, bere etc.). Noi dorim sa modificam traseul obisnuit al PET-urilor de la consumator la gunoi, groapa de gunoi, selectare, spalare, maruntire, reciclator. Vrem ca PET-urile sa aiba un drum direct de la consumator la reciclator, generand nu doar o importanta economie de timp, spatiu si cheltuieli de transport, dar si un mare beneficiu pentru mediu: eliminarea PET-urilor din peisaj. Problema PET-urilor este ca ele nu isi schimba compozitia timp de 300-400 de ani si sunt un factor foarte important de poluare, spune Szilrd Bak, Administrator RECIPET S.R.L.

Pasii sistemului integrat RECIPET sunt:
– consumul de bauturi imbuteliate in PET
– comprimarea PET-urilor pentru o manuire mai usoara, cu aparatul TEPET
– adunarea de 10 kg de PET-uri comprimate in saci de 120 de litri (de catre persoane fizice sau juridice)
– apelul catre numarul de telefon unic 073 RECIPET (0737 324 738) pentru ca sacii sa fie preluati
– transportarea sacilor catre reciclatori si reutilizarea PET-urilor.

Astfel, RECIPET pune la dispozitia consumatorilor atat aparatele TEPET de comprimare a PET-urilor prin rezistenta termica, care pot fi achizitionate din webshop-ul www.recipet.ro, cat si serviciul de preluare si transport al acestora catre reciclatori.

RECIPET isi propune sa lanseze in viitorul apropiat programe de constientizare asupra impactului PET-urilor, dar si o serie de actiuni si evenimente care sa coaguleze comunitatea agentilor economici si a persoanelor fizice interesate sa aduca o contributie masurabila pentru ocrotirea mediului.

In acest sens, RECIPET va participa la expozitia ROMENVIROTEC, organizata la Romexpo in perioada 28 februarie 2 martie 2012. RECIPET va participa cu demonstratii si activitati interactive in cadrul standului Micul ecologist, impreuna cu revista Garfield pentru copii si Ministerul Mediului si Padurilor, punctand astfel startul oficial al sistemului integrat de management al deseurilor din PET.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente