Plante de interior care purifica aerul in mod natural

Plante de interior care purifica aerul in mod natural

Plantele la ghiveci sunt folosite pentru infrumusetarea casei de secole intregi, dar stiati ca ele sunt si filtre foarte puternice de purificare a aerului din jurul nostru?

Orhideele purifica aerului

Studiile au aratat ca anumite specii de plante ne pot scapa de pana la 89% din compusii organici volatili, periculosi, precum formaldehidele si xylenul.

Asa ca, in loc sa cumparati sisteme scumpe de filtrare a aerului, mai bine folositi plante. Daca cineva din casa voastra are alergii, fumeaza sau doar vrea sa respire un aer mai proaspat, alegeti plantele urmatoare:

1. Orhideele Dendrobium si Phaeleonopsis

Orhideele au o reputatie proasta ca fiind greu de ingijit, insa acest lucru este complet neadevarat. Orhideelor le place, de fapt, sa fie neglijate si cei mai multi oameni ajung sa le ucida cu prea multa ingrijire – prea multa apa si prea multa lumina. In afara de faptul ca sunt usor de ingrijit, orhideele absorb xylenul din aer, un poluant gasit in multi adezivi si in vopseluri, asa ca sunt cadouri minunate pentru cineva care tocmai s-a mutat sau si-a renovat casa. In plus, fata de multe alte planete, orhideele respira si elimina oxigen pe timpul noptii, fiind perfecte pentru dormitor.

2. Ferigile

Ferigile pot fi tinute si in ghiveci si sunt perfecte pentru casa! El ne ajuta sa scapam de poluanti atmosferici precum toulen si xylen, gasit in vopseluri, adezivi, dar si in oja pentru unghii.

3. Crinul pacii sau Spathiphyllum

O planta tropicala, extrem de populara printre iubitorii de flori. Spathiphyllum adora sa stea la umbra sau in semiumbra si inlatura toxine precum acetona, amoniacul, benzenul, ethyl acetatul, formaldehidele, metil alcoolul, trichloroethylenul and xylenul.

4. Philodendronul

Philodendronul este usor de ingrijit, avand nevoie de foarte putina atentie. Este o planta frumoasa, care ne scapa de xylenul din aer.

5. Dracaena Massangeana

Planta originara din Africa, are un aspect exotic, minunat pentru decorul locuintei dar si pentru absorbtia formaldehidelor din aer.

6. Pothos

Este o planta care provine din Thailanda si din insulele Oceanului Pacific, este cataratoare, precum iedera, mereu verde si usor de intretinut. Ea poate supravietui cu lumina putina, la temperaturi scazute si ne scapa de monoxidul de carbon si de formaldehide.

7. Floarea flamingo sau Anthurium

Este o floare superba dar si foarte practica: absoarbe amoniacul, formaldehidele, toluenul si xylenului, asa ca este ideala pentru birou, mai ales daca stati in apropierea copiatoarelor, imprimantelor sau adezivilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *